Samoaja tiedostaa, että kodin ylläpitoon vaaditaan viikoittaisen pyykkäämisen, imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi harvemmin suoritettavia töitä. Samoaja ymmärtää kodinhoidon kokonaisvaltaisesti.

Valikko

Kodin puhtaus haltuun

Tavoite: Samoaja tiedostaa, että kodin ylläpitoon vaaditaan viikoittaisen pyykkäämisen, imuroinnin ja pölyjen pyyhkimisen lisäksi harvemmin suoritettavia töitä. Samoaja ymmärtää kodinhoidon kokonaisvaltaisesti.

Kuvaus:

Samoaja harjoittelee pesemään pyykkiä ja tekemään myös harvinaisempia kodin siivoustöitä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu sisällä
Taitoalueet: Arkielämän taidot Itsestä huolehtiminen
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja valitsee etukäteen tehtävät siivoustyöt ja varmistaa, että kololla on tarvittavat tarvikkeet. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa siivoustarvikkeiden hankkimisessa ja neuvo tarvittaessa samoajia siivoustöiden tekemisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arki hallussa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Listaamme kotona tehtäviä siivoustöitä ja pohdimme, miten usein mikäkin työ pitää tehdä. Teemme siivouskalenterin tai -taulukon, josta on helppo seurata tehtyjä ja tekemättömiä siivoustöitä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Pesemme kodin tai kolon mattoja.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Pesen pyykkiä. Opettelen lukemaan pesuohjeita ja lajittelemaan pyykkiä niiden perusteella. Selvitän, miten oman kotini pyykinpesukone toimii ja mikä pesuohjelma kannattaa valita kullekin pyykkityypille. Vinkkejä löytyy esim. Marttaliiton nettisivuilta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teemme kotona tai kololla harvinaisempia siivoustöitä, kuten lattiakaivon puhdistus, lavuaarin hajulukon puhdistus, ikkunoiden pesu, uunin puhdistus, pakastimen sulattaminen tai jääkaapin pesu. Vinkkejä löytyy esim. Marttaliiton nettisivuilta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite