Samoaja osaa toimia ja navigoida itsenäisesti pienen ryhmän purjehduksella sekä tuntee paikallista ympäristöä ja kulttuuria.

Valikko

Ensimmäisen luokan purjehdus

Tavoite: Samoaja osaa toimia ja navigoida itsenäisesti pienen ryhmän purjehduksella sekä tuntee paikallista ympäristöä ja kulttuuria.

Kuvaus:

Samoajavartio suunnittelee ja toteuttaa pienvenepurjehduksen, jonka aikana harjoitellaan itsenäisesti tapahtuvaa purjehdusta ja navigointia sekä tutustutaan paikalliseen ympäristöön ja kulttuuriin.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: retki
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen Johtaminen Meripartio Sosiaaliset taidot Tapakulttuuri
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja toimii venekunnan johtajana ja johtaa purjehdusta. Johtajaa kannattaa vaihtaa purjehduksen aikana, jotta kaikki pääsevät osaltaan harjoittelemaan. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on ohjata purjehduksen suunnittelua niin, että osallistujat eivät vain mene purjehtimaan vuorokaudeksi, vaan tutustuvat samalla lähiympäristön luontoon, paikalliseen kulttuuriin ja historiaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toteutamme purjehduksen purjejollalla, soutuveneellä tai muulla pienellä veneellä, mahdollisuuksien mukaan kuitenkin muulla kuin moottoriveneellä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Suunnittelemme etukäteen purjehdittavan reitin ja hankimme tarvittavat varusteet ja ruuat. Luotsi auttaa tarvittaessa. Tässä aktiviteetissa on tarkoitus myös tutustua paikalliseen ympäristöön ja kulttuuriin. Voimme esimerkiksi tutustua kalastajakylän, saaren, kirkon tai linnoituksen historiaan, perinteiseen elinkeinoon, perinnemaisemaan ja sen suojeluun tai kansallispuistoon.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Käymme purjehduksellamme tutustumassa poukamaan, joka näyttää hyvältä kartalla ja teemme siitä satamakuvauksen, mittaamme syvyyksiä luotaamalla ja piirrämme kartan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite