Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Valikko

Ohutta yläpilveä

Tavoite: Samoaja osaa ennustaa säätä pilvien ja muiden luonnonmerkkien perusteella sekä osaa käyttää eri sääpalveluja tukenaan reittisuunnitelman teossa.

Kuvaus:

Jätteiden lajittelu on seikkailijoiden puuhaa. Mutta moniko meistä kierrättää kaikki nämä kotona? Haastamme itsemme ja perheemme lajittelemaan seuraavat jätteet ainakin kuukauden ajan. Jos kololla on lajittelu rempallaan, teemme kololle jätteidenlajittelusysteemin. Selvitämme mitä jätejakeita kotoa tai kololta kerätään erikseen ja millä tavalla eri jätejakeiden kierrätyspaikat on järjestetty kotikunnassamme. Osaamme perustella muille ja itsellemme, miksi jätteiden lajittelu on tärkeää. Polttokelpoinen jäte, Kaatopaikkajäte, Lasi, Metalli, Pahvi, Paperi, Ongelmajäte, Biojäte

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: Kolo muu paatti
Taitoalueet: Luonnontuntemus Meripartio
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee ja vetää harjoitukset. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa vartionjohtajaa suunnittelussa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartionjohtaja kerää kuvia erilaisista pilvistä ja niihin liittyvistä sääennusteista. Muiden samoajien tehtävänä on arvuutella, millaista säätä mikäkin pilvityyppi ennustaa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Voimme kokeilla sään ennustamista niin, että vertaamme lehden tai internetin sää- ja rintamakarttoja omiin havaintoihimme siitä, miten erityyppiset pilvet seuraavat toisiaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Ilmatieteenlaitoksen nettisivuilta löytyy paljon tietoa erilaisista sääilmiöistä ja sään ennustamisesta. Myös Olli Aulion teos Suuri retkeilykirja avaa asiaa ulkonaliikkujan näkökulmasta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Tutustumme erilaisiin netistä löytyviin sääpalveluihin. Käytämme eri palveluja hyväksemme reittisuunnitelman teossa. Samalla vertailemme, mitä eroja palveluissa on ja mikä palveluista vaikuttaa parhaimmalta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite