Samoaja osaa muonittaa purjehduksen.

Valikko

Proviantti puuriin

Tavoite: Samoaja osaa muonittaa purjehduksen.

Kuvaus:

Samoajavartio vastaa viikonloppupurjehduksen muonittamisesta. Muonituksessa otetaan huomioon eri ruokavaliot sekä ruuanvalmistus- ja säilytysmahdollisuudet veneessä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Meripartio Ruuan valmistus Sosiaaliset taidot
Kesto: viikonloppu
Tarvikkeet: keittiotarvikkeet osallistujalista ruoka-aineet
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua. Hän huolehtii tehtävien jakamisesta. Luotsin tehtävä: Luotsi ohjaa tarvittaessa ruokalistan suunnittelua. Hän voi antaa rakentavia kommentteja ja ehdotuksia muonitussuunnitelmasta sekä kertoa, mistä muonan hankkiminen on edullista ja helppoa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vaikka lippukunnan paatilla on tarjottu perinteisesti aina jotakin tiettyä ruokaa, kokeilemme jotain uutta ruokalajia. Tutkimme keittokirjoja tai nettisivuja ja etsimme niistä uusia veneolosuhteisiin soveltuvia reseptejä, joita kokeilemme muonitusviikonloppumme aikana.

10.5.2017

Aloitamme muonituksen suunnittelun tutustumalla paattimme ruuanlaitto- ja säilytysmahdollisuuksiin, jos emme ole aiemmin siihen tutustuneet. Mietimme, mitä ruokaa haluamme viikonlopun aikana tarjota ja miten saamme aterikokonaisuuksista riittävät ravitsevat. Tutkimme osallistujalistaa ja huomioimme erityisruokavaliot. Laskemme tarvittavat ruuan määrän. Apua laskuihin saa esimerkiksi kotitalouden oppikirjoista tai netin resepteistä. Teemme ostoslistan ja käymme kaupassa. Laitamme ruuan viikonlopun ajan ja muistamme myös huolehtia tarvittavista jälkitoimenpiteistä purjehduksen jälkeen.

10.5.2017

Lisää vinkki

Lisää liite