Samoaja osaa käyttää veneen viestivälineitä ja toimia oikein hätätilanteessa.

Valikko

Radiopuhelin ja yksilippu

Tavoite: Samoaja osaa käyttää veneen viestivälineitä ja toimia oikein hätätilanteessa.

Kuvaus:

Samoaja suorittaa viestikurssin tai harjoittelee sitä vastaavat tiedot sekä viestiliikenteen perusteet. Tämän jälkeen hän osaa hätätilanteessa käyttää oman lippukuntansa aluksen radiokalustoa, esimerkiksi VHF-radiopuhelinta. Samoaja opettelee lisäksi tuntemaan tärkeimmät viestilipuilla annettavat yksilippusignaalit.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: Kolo muu paatti
Taitoalueet: Kansalaistaidot Meripartio
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa suunnittelua ja huolehtii tarvittavista välineistä. Luotsin tehtävä: Luotsin tehtävänä on auttaa samoajia löytämään itselleen sopivia johtamistehtäviä. Luotsi toimii tarvittaessa samoajan taustatukena hänen tehdessään johtamistehtävää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Försti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos emme pysty osallistumaan viestikurssille, pyydämme lippukunnan aluksen viestintäkaluston ja radion käytön osaavan henkilön pitämään meille koulutuksen. Koulutuksessa opimme käyttämään radiota sekä liikennöimään uusimman puheohjeen mukaisesti.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Harjoittelemme tuntemaan tärkeimmät viestilipuilla annettavat yksilippusignaalit. Vartionjohtaja huolehtii asian kouluttamisesta. Hän voi esimerkiksi valmistaa pelin lipuista tai voimme yhdessä tehdä Kimin kokeita lipuilla ne ensin opeteltuamme. Pääasia on, että lippujen merkitys painuu mieleen. Tarvittaessa kertaamme lippujen kiinnittämisen aluksella. Tällöin muistamme, että hätäviestejä ei nosteta turhaan näkyville. Harjoittelussa käytämme jotakin muuta viestiä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistumme viestikurssille. Jos viestikurssia ei järjestetä omassa piirissä, pyydämme lippukunnan koulutusvastaavaa etsimään mahdollisuuksia osallistua muiden piirien järjestämille kursseille. Kurssin jälkeen kokeilemme käyttää lippukunnan aluksen radiokalustoa. Muistamme, että emme koskaan harjoittele hätäviestiä käyttämällä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite