Samoaja rohkaistuu lähtemään retkelle myös tuttujen retkikohteiden ulkopuolelle.

Valikko

Retki uuteen paikkaan

Tavoite: Samoaja rohkaistuu lähtemään retkelle myös tuttujen retkikohteiden ulkopuolelle.

Kuvaus:

Samoajat suunnittelevat ja toteuttavat johonkin uuteen paikkaan retken. Retkikohteita etsitään tutuimpien retkipaikkojen ja -kohteiden ulkopuolelta. Retki voi olla teltta- tai kämppämajoituksessa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu Sisällä ja ulkona
Taitoalueet: Erä- ja leiritaidot Metsä Retkeily
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi etsiä jo ennen kokousta valmiiksi uusia retkeilykohteita esimerkiksi internetistä, kyselemällä muiden lippukuntien retkeilypaikoista tai olemalla yhteydessä lippukunnan kokeneempiin retkeilijöihin tai piiriin. Kun retkikohde on yhdessä päätetty, vartionjohtaja huolehtii tarvittaessa retkipaikan varaamisesta. Vartionjohtaja tiedottaa retkestä samoajille, luotsille ja lippukunnanjohtajalle. Vartionjohtajan tehtävänä on sopia, kuka vastaa retken muonituksesta, kuka pakkaa yhteiset retkitavarat mukaan ja miten retkipaikalle mennään. Ei ole tarkoitus, että vartionjohtaja järjestää retken yksin vaan hän delegoi retken järjestämiseen liittyviä tehtäviä myös muille vartion jäsenille. Vartionjohtaja kysyy tarvittaessa luotsilta neuvoa. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa uusien retkikohteiden etsimisessä ja varaamisessa. Luotsi auttaa samoajia tarvittaessa retken järjestämisessä ja varmistaa, että samoajat ovat ottaneet tarvittavat asiat ja turvallisuuden huomioon.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lähdetaan retkelle

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio tekee sattumavaelluksen eli höpsismihaikin, jossa arpa päättää retken suunnan. Tarkemmat säännöt höpsismihaikkiin löytyvät liitteeltä.

Tiedostot
application/pdf

2.5.2017

Suunnittelemme ja toteutamme samoaja- tai tarpojavartion kanssa vähintään viikonlopun mittaisen retken.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Tutustumme kotipaikkakuntani tai lähiseudun ennestään meille tuntemattomaan retkikohteeseen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite