Samoaja kokee oivalluksen siitä, mihin hän todellisuudessa pystyy. Samoaja ymmärtää muiden ihmisten tuen ja rohkaisun merkityksen omassa pystyvyydessään.

Valikko

Fyysinen haaste

Tavoite: Samoaja kokee oivalluksen siitä, mihin hän todellisuudessa pystyy. Samoaja ymmärtää muiden ihmisten tuen ja rohkaisun merkityksen omassa pystyvyydessään.

Kuvaus:

Samoaja haastaa itseään fyysisesti ja venyttää oman kehonsa rajoja turvallisessa ympäristössä. Samoaja saa tähän tukea omilta vartiolaisiltaan ja luotsilta.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu Ulkona
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen Liikunta
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on järjestää haaste yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi toimii samoajan mentorina. Hän tukee samoajaa haasteen kohtaamisessa ja purkaa samoajien kanssa heidän kokemuksiaan vaikeista tilanteista. Luotsi varmistaa, että haaste on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi auttaa vartionjohtajaa haasteen järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Osallistumme Jukolan/Venlojen viestiin. Kootkaa oma joukkue lippukuntanne tai alueen partiolaisista tai pyytäkää päästä mukaan paikallisen suunnistusseuran joukkueeseen. Harjoitelkaa suunnistustaitoa ja kohottakaa kuntoa ennen viestiä riittävän kauan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Kokeilemme jotain jännittävää lajia, esim. benji-hyppy, laitesukellus, maastopyöräily, kalliokiipeily. Pyytäkää luotsilta apua aktiviteetin käytännön toteutukseen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teen useamman yön vaelluksen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistun nahkaliljavaellukseen eli vaellan 24 tunnin aikana 40 kilometriä. Pyytäkää luotsilta tai muulta aikuiselta apua turvallisen ja järkevän reitin suunnitteluun. Käyttäkää apuna myös netistä löytyviä valmiita reittilaskureita, jos voitte.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Suoritan Karhunhammas- tai Majavanhäntä-vaelluksen. Lisäohjeita merkkien tekemiseen löytyy PartioWikistä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite