Samoaja kokee olevansa itsevarmempi ja rohkeampi kuin aiemmin. Samoajan näkemys asioista laajenee ja hän osaa tarkastella asioita useammasta näkökulmasta.

Valikko

Henkinen haaste

Tavoite: Samoaja kokee olevansa itsevarmempi ja rohkeampi kuin aiemmin. Samoajan näkemys asioista laajenee ja hän osaa tarkastella asioita useammasta näkökulmasta.

Kuvaus:

Samoaja tekee jotain itselleen henkisesti haastavaa, kohtaa pelkojaan ja rikkoo omia ennakkoluulojaan. Luotsin tehtävänä on varmistaa, että samoaja valitsee itselleen aidosti haastavan tehtävän toteutusvinkeistä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu sisällä
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen Sosiaaliset taidot
Kesto: 30 min
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on järjestää haaste yhdessä luotsin kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi toimii samoajan mentorina. Hän tukee samoajaa haasteen kohtaamisessa ja purkaa samoajien kanssa heidän kokemuksiaan vaikeista tilanteista. Luotsi varmistaa, että haaste on samoajille sopivan kokoinen. Luotsi auttaa vartionjohtajaa haasteen järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Valitsemme jokainen itsellemme haasteen, jonka aikaraja on seuraavassa kokouksessa. Toteutamme haasteemme sopimamme aikarajan puitteissa . Valokuvaamme tai videoimme haasteemme ja esittelemme sen seuraavalla kerralla muulle ryhmällemme. Samalla voimme kertoa, miten haasteen toteuttaminen onnistui ja miten koimme haasteen tekemisen.

12.11.2016

Rohkaistun puhumaan vieraalle ihmiselle. Aloitan esimerkiksi keskustelun bussissa vierustoverini kanssa, teen katugallupin, pidän puheen koulussa tai otan kantaa kunnallispolitiikassa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Maistan itselleni vieraita/epämiellyttäviä ruoka-aineita ja yritän suhtautua niihin positiivisesti.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistun pitkälle matkapurjehdukselle tai Explorer Beltiin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Puutun kiusaamiseen esimerkiksi koulussa, omassa samoajavartiossani tai johtamassani partioryhmässä. Apua tilanteen hoitamiseen saa esimerkiksi lippukunnan vanhemmilta johtajilta tai netistä. Pelkkä kiusaamisesta aikuiselle ilmoittaminen ei riitä vaan samoajan tulee osallistua jollain tavalla kiusaamisen ratkaisemiseen esim. vertaissovittelijana (näitä koulutetaan joissakin kouluissa).

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Otan itselleni uuden partiopestin, jonka koen itselleni haastavana. Uusi pesti voi olla esimerkiksi lippukuntalehden päätoimittaja, kesäleirin muonittaja tai ansiomerkkitoimikunnan jäsen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Pidämme kokouksessa väittelyn. Valitkaa väittelyn aiheeksi teille henkilökohtaisesti tärkeitä aiheita ja puolustakaa omia mielipiteitänne vastustajia vastaan. Tarkoituksena tässä aktiviteetissa ei ole vain harjoitella väittelytaitoja, vaan rohkeasti puolustaa omaa ajatusmaailmaa tai mielipidettä. Luotsin tehtävänä on ohjata, että väittely tapahtuu turvallisesti.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite