Samoaja oppii rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä. Hän löytää itselleen sopivan tavan hiljentyä ja pysähtyä.

Valikko

Minä hiljennyn

Tavoite: Samoaja oppii rauhoittumaan kiireisen arjen keskellä. Hän löytää itselleen sopivan tavan hiljentyä ja pysähtyä.

Kuvaus:

Samoaja kokeilee erilaisia tapoja hiljentyä ja rauhoittua. Samoaja pysähtyy pohtimaan omaa elämäänsä ja mieltään askarruttavia asioita.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu sisällä Ulkona
Taitoalueet: Hengellisyys Itsestä huolehtiminen Luova ajattelu
Kesto: 30 min
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on suunnitella ja toteuttaa aktiviteetti. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Luotsi purkaa harjoituksen ja keskustelee samoajien kanssa siitä, miltä tuntui hiljentyä ja rauhoittua.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minä itse

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Kokeilemme myönteistä ajattelua ja erilaisia mielenhallinnan tekniikoita. Kokeilen esimerkiksi joogaa tai pilatesta rauhoittumisen tai hiljentymisen menetelmänä. Joogaa voi harjoitella dvd:n avulla tai pyytää läheiseltä kuntosalilta ohjaajan vetämään pienen harjoituksen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Kirjoitan itselleni kirjeen muutaman vuoden päähän. Kerron kirjeessä elämästäni nyt ja ajatuksiani siitä, millaista elämää kuvittelen eläväni kirjeen avaamishetkellä. Kirjeet suljetaan kirjekuoreen ja päälle kirjoitetaan avauspäivämäärä. Sovimme yhdessä miten säilytämme kirjeen ja millaisessa tilanteessa se kannattaa avata.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Suoritamme mykkäliljan eli olemme 24 tuntia täysin hiljaa ja kommunikoimme muilla keinoilla (ei elektroniikan avulla). Keskustelemme, miltä hiljaisuus tuntui ja mitä mielessämme liikkui sinä aikana.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Vietän luonnossa yksin kaksi tuntia. Voin esimerkiksi kävellä, istua katsomassa maisemia, valokuvata, piirtää tai maalata. En käytä tänä aikana kännykkää, kuuntele musiikkia tai käytä muita elektroniikkalaitteita. Keskustelemme, miltä yksin oleminen tuntui, millaisia asioita havaitsimme luonnossa ja millaisia asioita ajattelimme tänä aikana.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teemme rentoutusharjoituksen. Laitamme valot himmeälle/pois, asettelemme patjoja ja tyynyjä lattialle ja otamme mukavan asennon. Laitamme rentoutus-cd:n pyörimään. Keskityn omaan hengitykseeni ja omien ajatusteni rauhoittamiseen. Rentoutus-cd:tä voi kysyä vaikka kirjastosta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Olen yksin kipinämikkovuorossa vähintään tunnin ajan. Keskustelen aamulla muiden samoajien ja luotsin kanssa miltä tuntui olla yksin vastuussa muun teltan lämmöstä ja turvallisuudesta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite