Samoaja tuntee B-P:n tarinan ja Pyhän Yrjön tarinan. Hän tunnistaa keskeisimpien partiohenkilöiden nimet ja tietää partion historian merkittävimmät käännekohdat.

Valikko

Partiohistoria

Tavoite: Samoaja tuntee B-P:n tarinan ja Pyhän Yrjön tarinan. Hän tunnistaa keskeisimpien partiohenkilöiden nimet ja tietää partion historian merkittävimmät käännekohdat.

Kuvaus:

Samoaja perehtyy partion historiaan ja syventää tietämystään siitä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: Kolo muu
Taitoalueet: Partiokulttuuri Partion taidot Tapakulttuuri
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on valita yksi tai useampi toteutusvinkki vartion tieto-taidon mukaan. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa etsimään tietoa partiohistoriasta ja -henkilöistä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Osana yhteiskuntaa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Näyttelemme Pyhän Yrjön tarinan lippukunnan yrjönpäiväjuhlassa. Sovimme yrjönpäiväjuhlan järjestäjän kanssa, että hoidamme tehtävän. Perehdymme tarinaan ja teemme siitä oman versiomme esimerkiksi musikaalina, käsinukketeatterina, piirrosanimaationa tai valokuvanäyttelynä. Tietoa Pyhästä Yrjöstä löytää esimerkiksi PartioWikistä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teemme tarpojille tai itsellemme lautapelin partiohistoriasta. Ennen peliä luetaan yhdessä B-P:n tarina. Lautapelin joissain ruuduissa on kysymyksiä B-P:n tarinasta, joissain ruuduissa on tietoiskuja Suomen ja maailman partiohistoriasta, jossain ruuduissa voi olla kevennyksinä hauskoja tehtäviä (esim. hypi hyppynarua 15 hyppyä, laita suuhun 5 marie-keksiä ja sano ”Merry merry christmas”). Tietoa Suomen ja maailman partiohistoriasta löytyy esimerkiksi PartioWikistä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Opettelemme hahmottamaan eri partiohistorian tapahtumia ja henkilöitä suhteessa toisiinsa. Kirjoittakaa lapuille Suomen ja maailman partiohistorian keskeisimpiä tapahtumia sekä toisille lapuille vuosiluku, jolloin tapahtuma on tapahtunut. Vuosilukulaput ja tapahtumalaput sekoitetaan ja tehtävänänne on yhdistää vuosiluku ja historian tapahtuma toisiinsa. Laittakaa tapahtumat aikajärjestykseen aikajanalle.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Tutustumme keskeisimpiin partiohenkilöihin. Tunnemme ainakin keitä ovat Robert Baden-Powell, Agnes Baden-Powell, Olave Baden-Powell, Verneri Louhivuori, Anni Collan ja C. G. E. Mannerheim ja tiedämme, miksi he ovat tärkeitä henkilöitä partion kannalta. Kun on ensin hiukan perehtynyt henkilöihin, voi osaamista syventää pelaamalla esimerkiksi aliasta tai kuka minä olen? -peliä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite