Samoaja osaa auttaa ja ymmärtää vapaaehtoistyön tärkeyden. Hän ymmärtää auttamisen ja partiomenetelmän yhteyden ja niiden toteutumisen jokapäiväisessä elämässä.

Valikko

Pieniä tekoja, isoja iloja

Tavoite: Samoaja osaa auttaa ja ymmärtää vapaaehtoistyön tärkeyden. Hän ymmärtää auttamisen ja partiomenetelmän yhteyden ja niiden toteutumisen jokapäiväisessä elämässä.

Kuvaus:

Samoajavartio osallistuu erilaisiin talkoisiin tai tempauksiin yhteisen hyvän puolesta. Samoaja tutustuu erilaisiin tapoihin auttaa ja osallistua hyvän tekemiseen lähiympäristössään eli toteuttaa päivän hyvä työ oman osaamisen mukaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Valinnainen
Paikka: muu riippuu toteutusvinkistä
Taitoalueet: Kansainvälisyys Sosiaaliset taidot Tapakulttuuri Vaikuttaminen Ympäristö
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja valitsee yhdessä luotsin kanssa sopivan talkookohteen tai tempauksen ja johtaa tapahtuman valmistelua luotsin avustuksella. Luotsin tehtävä: Luotsi ottaa yhteyttä muihin järjestöihin tai vaikka vanhainkotiin ja auttaa käytännön järjestelyissä ja aikatauluissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Osana yhteiskuntaa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Virkkaamme tai neulomme myssyjä vastasyntyneille ja lahjoitamme ne synnytyssairaalaan. Olemme yhteydessä synnytyssairaalaan ja selvitämme etukäteen, mitä tarpeita sairaalalla on. Voimme myös osallistua johonkin sosiaalisesta mediasta löytämäämme kampanjaan.

5.11.2016

Osallistumme esimerkiksi maalaus-, haravointi- tai halkotalkoisiin. Talkoot voi hyvin toteuttaa esimerkiksi jonkun apua tarvitsevan vanhuksen luona kolon tai kämpän sijaan. Apua tarvitsevia löydät esimerkiksi seurakunnan diakoniatyön tai SPR:n vanhustyön kautta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Adventtimuistaminen. Jaamme ylijääneet adventtikalenterit tai teemme oman ja viemme sen päiväkotiin tai vanhainkotiin. Luotsi auttaa vierailun ajankohdan ja ohjelman sopimisessa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toteutamme tempauksen yhteiseksi hyväksi. Teemme esimerkiksi siivoustempauksen juhlapyhien jälkeen, kokoamme juhannuskokon tai kunnostamme retkipolkua tai leikkipaikkaa. Sopivia kohteita löytyy kysymällä kunnan esimerkiksi puutarhatyöntekijöiltä tai seurakunnan kiinteistönhoitajalta tai talonmieheltä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistumme kehitysyhteistyöhankkeeseen kampanjatyövoimana tai muulla tavalla. Hyviä projekteja löytyy esimerkiksi Unicefin, Kirkon Ulkomaanavun tai SPR:n sivuilta. Luotsi auttaa ottamaan yhteyttä paikallisiin toimijoihin ja kampanjavetäjiin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistumme lipaskeräykseen kerääjinä. Esimerkiksi Nälkäpäivä, Nenäpäivä tai Yhteisvastuukeräys ovat hyviä kampanjoita, joihin kaivataan kerääjiä. Luotsi auttaa ottamaan yhteyttä paikallisiin toimijoihin ja kampanjavetäjiin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teemme esittelyn paikkakuntamme houkuttelevasta kulttuurikohteesta tai retkipaikasta. Julkaisemme esittelyn lippukunnan julkaisuissa ja tarjoamme sitä esimerkiksi paikallislehdelle sekä suosittelemme kohdetta muille partiolaisille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite