Samoaja tunnistaa erilaisia leikkityyppejä ja osaa valita niistä tilanteeseen sopivan leikin. Hän tietää leikin merkityksen oppimisessa. Hän osaa toimia leikin johtajana ja antaa ohjeet leikistä kaikenikäisille leikkijöille.

Valikko

Leikki

Tavoite: Samoaja tunnistaa erilaisia leikkityyppejä ja osaa valita niistä tilanteeseen sopivan leikin. Hän tietää leikin merkityksen oppimisessa. Hän osaa toimia leikin johtajana ja antaa ohjeet leikistä kaikenikäisille leikkijöille.

Kuvaus:

Samoaja harjoittelee leikin johtajana toimimista ja leikin käyttämistä apuna oppimisessa. Hän opettelee antamaan leikistä ohjeet sekä lopettamaan leikin oikeaan aikaan. Samoaja tutustuu erilaisiin leikkityyppeihin ja harjoittelee valitsemaan oikean leikin tilanteen ja ikäkauden mukaan. Hän saa esimerkin leikin purkamisesta.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: muu
Taitoalueet: Johtaminen Leikit Luova ajattelu Sosiaaliset taidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Luotsin tehtävänä on järjestää koulutus.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ryhmänohjaajakoulutus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Leikkivaihto: Jokainen kurssilainen tuo mukanaan kurssille jonkin leikin, jota on leikkinyt paljon omassa lippukunnassaan. Leikin tuomisen voi antaa ennakkotehtäväksi tai leikin voi miettiä kurssilla. Leikit kannattaa koota yhdeksi materiaalipaketiksi, joka jaetaan kaikille kurssilaisille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Kouluttajat ottavat kurssille mukaan leikkikirjoja tai partiolehtien leikkivinkkejä. Kokeilkaa kurssilla joka leikkikerta joku uusi leikki. Leikit kannattaa koota yhdeksi materiaalipaketiksi, joka jaetaan kaikille kurssilaisille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

“Vanhat leikit”: Kouluttajat pyytävät ennakkotehtävänä kurssilaisia selvittämään mitä leikkejä heidän vanhempansa ovat lapsena leikkineet. Kurssilaiset valmistautuvat opettamaan muille näitä leikkejä. Leikit kannattaa koota yhdeksi materiaalipaketiksi, joka jaetaan kaikille kurssilaisille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

“Vanhat välineet, uudet leikit”: Kouluttajat tuovat paikalle monenlaisia leikkivälineitä (köysiä, palloja, liivejä, hihanauhoja, hula-vanteita, frisbeet….) ja pyytävät kurssilaisia keksimään uuden leikin näille välineille. Leikit kannattaa koota yhdeksi materiaalipaketiksi, joka jaetaan kaikille kurssilaisille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Kouluttajat voivat pyytää paikalle muita leikittäjiä, esim. lippukunnan “leikkigurun”, joka ei muuten ole kurssilla.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Samoajille kannattaa jakaa piirin, SP:n, seurakunnan tai muun vastaavan tahon kokoamia valmiita leikkipaketteja. Myös hyviä nettisivuosoitteita voi jakaa (esimerkiksi Partiowiki, MLL, jne.).

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite