Vartio tutustuu luotsinsa johdolla toisiinsa ja luotsin osuuteen samoajavartion toiminnassa.

Valikko

Luotsi ja me

Tavoite: Vartio tutustuu luotsinsa johdolla toisiinsa ja luotsin osuuteen samoajavartion toiminnassa.

Kuvaus:

Samoaja tietää samoajavartion toimintaperiaatteen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Partiokulttuuri Partion taidot Sosiaaliset taidot
Kesto: 30 min
Kasvatustavoitteet: Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen Rehtiys
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Ei varsinaista tehtävää. Luotsin tehtävä: Luotsi tutustuu samoajiin ja antaa itsestään positiivisen kuvan samoajille. Hän kuvaa rooliaan samoajavartion tukena ja vahvistaa vartion yhteishenkeä. Samoajaikäkaudessa luotsin tehtävänä ei ole toimia vartionjohtajana, vaan samoajien toiminnan ohjaajana ja tukijana. Luotsin tehtävänä on olla sopivasti läsnä ja osata kuunnella samoajia. Ohjaamalla vartion toimintaa ja tukemalla vartionjohtajaa pestissään hän vastaa vartion toiminnasta, vaikka ei osallistukaan säännöllisesti viikkotoimintaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa samoajaksi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Luotsin piinapenkki. Luotsi istahtaa sovitulle penkille. Samoajien tehtävänä on kysellä häneltä mitä mieleen juolahtaa, luotsin antamissa puitteissa. Kysymyksiä voi herätellä vaikka arpomalla aihealueita (esimerkiksi partiopolku, perhe tai työ) tai valitsemalla kysyjän pulloa pyörittämällä. Tavoitteena on tutustua luotsiin ja huomata, että hän on ihan tavallinen aikuinen jolla on elämä ja kiinnostuksen aiheita partion ulkopuolellakin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Luotsi järjestää samoajille ryhmäyttävää ohjelmaa, jossa samoajat tutustuvat toisiina ja luotsiin. Jos samoajat ovat toisilleen ja luotsille entuudestaan tuttuja, kohotetaan ryhmähenkeä ja korostetaan sitä, että nyt kyseessä on samoajavartio. Luotsi voi järjestää esimerkiksi samoajien aloitusretken, piknikin, saunaillan tai peli-illan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite