Seikkailija osaa pukeutua oikein talviretkelle.

Valikko

Kerros kerrokselta

Tavoite: Seikkailija osaa pukeutua oikein talviretkelle.

Kuvaus:

Seikkailija miettii, miten talviretkelle kannattaa pukeutua.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Erä- ja leiritaidot Retkeily
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa vartionjohtajat tekemään kokeita ja miettimään toimintatapoja vartion kanssa. Vartionjohtaja katsoo, että vartio toimii sammon ohjeiden mukaan

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Joukkue keskustelee siitä, millaisia erityisvaatimuksia talviretkeily asettaa pukeutumiselle. Miten tuuli ja pakkanen vaikuttavat yhdessä? Mitä tehdä, kun vaatteet kastuvat talvella? Mitä tehdä, kun palelee? Entä silloin, kun hikoilee? Sampo käy läpi kerrospukeutumista. Mitä hyötyä eri vaatekerroksista on?

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Seikkailijat arvioivat vaatteita ja materiaaleja ja niiden sopivuutta vartioittain.
Eri materiaaleja voi kastella ja kokeilla, miltä ne tuntuvat märkinä. Seikkailijat miettivät, miten talvileirillä varusteet saa kuivatuksi. Vartiossa arvioidaan eri vaatteita ja materiaaleja ja niiden sopivuutta.

Lisätietoa pukeutumisesta on Reppu-kirjan sivuilla 186-187.


Tarvikkeet: muistiinpanovälineet, lisäksi mahdollisesti varustelistoja ja eri materiaaleista tehtyjä vaatteita /kankaita

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Jokaiselle vartiolle voi myös antaa tehtäväksi valmistaa jostain talvipukeutumiseen liittyvästä aiheesta (esim. kerrospukeutumisesta tai vaatteiden kastumisesta) kertova pieni näytelmä tai muu esitys. Lopuksi vartiot esiintyvät muulle joukkueelle. Tämän jälkeen keskustellaan vielä yhdessä siitä, mitä on opittu.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite