Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Valikko

Kisasäännöt

Tavoite: Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu ikäkautensa mukaisella tasolla oranssin tai vihreän sarjan kisojen sääntöihin, keskusjärjestön julkaisemaan Kisavartion oppaaseen sekä turvallisuusohjeiseen. Kaikki ovat osoitteessa www.partio.fi.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo muu retki
Taitoalueet: Kisat
Kesto: 45 min
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on poimia kisasäännöistä, Kisavartion oppaasta ja turvallisuusohjeista ne asiat, jotka ovat keskeisiä seikkailijaikäisten pt-kisaosallistumisen yhteydessä. Sampo muuttaa tiedot seikkailijoille sopivaan muotoon. Tarkoitus ei ole, että seikkailijat perehtyvät teksteihin itsenäisesti, vaan toiminnan kautta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Sampo valmistelee etukäteen väittämiä kisoihin liittyen. Seikkailijoiden tehtävänä on juosta oman vastauksensa mukaan sammon osoittamaan paikkaan kyllä- tai ei -vastausvaihtoehdon mukaan. Väitteitä voivat olla esimerkiksi
- oranssiin sarjaan osallistuu tyttöjä ja poikia
- kisareitin pituus on 20 kilometriä
- kisojen jälkeen pääsee suihkuun
- vartion täytyy ilmoittautua joka rastille
- kisassa tarvittavat välineet kerrotaan ennakko-ohjeessa
- kisoihin kannattaa harjoitella

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Turvallisuusohjeet tutuiksi: Sampo ottaa koloiltaan mukaan kisarepun, joka on täynnä kisoissa tarvittavia välineitä. Tavarat on kuitenkin pakattu turvallisuusohjeiden vastaisesti, esimerkiksi sahassa ei ole sahasuojusta ja niin edelleen. Seikkailijoiden tehtävänä on korjata puutteet.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Tarina kisoista: Sampo kertoo seikkailijoille keksimänsä tarinan kisoista. Tässä tarinassa hän kuitenkin toimii useissa kohdissa niin sääntöjen kuin turvallisuusohjeidenkin vastaisesti. Seikkailijoiden tehtävänä on bongata sääntörikkomukset sammon kertomuksessa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite