Seikkailija hiljentyy.

Valikko

Ilta pimenee

Tavoite: Seikkailija hiljentyy.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu illan päätöksen toteuttamiseen kokouksessa, retkellä tai leirillä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo muu
Taitoalueet: Esiintyminen Hengellisyys Henkisyys Johtaminen Partiokulttuuri
Johtamistaito: Itsensä johtamisen taidot
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sampo huolehtii aikataulusta ja jakaa vuorot seikkailijoille sekä antaa palautetta hiljentymisen vetäjälle. Sampo auttaa tarpeen mukaan vastuuhenkilöitä antamalla ideoita ja neuvoja. Sampo huolehtii iltahiljentymisten aikana hiljaisuudesta ja muun joukkueen käyttäytymisestä, jotta vuorossa olija saa keskittyä asiaansa. Vartionjohtaja näyttää esimerkkiä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Kaikki seisovat piirissä tulitikku kädessä. Ensimmäinen sytyttää tulitikkunsa ja sytyttää sillä seuraavan tulitikun. Tällä tavalla tuli kiertää piirissä. Jos tuli sammuu, voidaan sytyttää seuraava tikku askin avulla.
Lähde: Scouterna

3.7.2017

Vartio osallistuu retkellään tai jokainen seikkailija omassa kodissaan Earth Hour -tapahtumaan 31.3, jolloin kello 20.30 sammutetaan valot tunniksi. Seuraavalla kerralla tai saman kerran päätteksi vartio pohtii iltahiljentymisessään, miksi kyseinen tapahtuma järjestetään. Mitä hyötyä siitä on? Mitä sen on tarkoitus muistuttaa ihmisille? Mitä kukin teki tuon pimeän tunnin aikana? Miten jokainen voi itse vähentää energiankulutusta?

22.10.2016

Iltahiljentyminen on osa kokousta. Yhteinen hetki kokouksen lopuksi voi olla monelle viikon ainoa mahdollisuus pysähtyä ajattelemaan asioita pintaa syvemmältä. Sampo jakaa iltahiljentymisvuorot joukkueen kesken esimerkiksi pareittain. Merkitään vuorot toimintasuunnitelmaan jo kauden aluksi. Mietitään samalla, millaisia kokouksen lopetuksia aiemmin on ollut ja millainen iltahiljentyminen voi olla. Sovitaan yhdessä peruskuvio, jonka avulla seikkailijat suunnittelevat oman iltahiljentymisensä.

Sampo jää kokouksen päätteeksi hetkeksi kololle seuraavan viikon iltahiljentymisen pitäjien kanssa ja käy suunnitelma läpi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Joukkue kokoaa yhdessä kirjan, jota käytetään iltahartauksissa. Jokainen tekee kirjaan yhden tai useamman sivun, johon kirjoittaa runon tai mietelauseen ja koristelee sivun haluamallaan tavalla. Runoja tai mietelauseita voi etsiä mistä tahansa kirjoista. Koloillan päätöksissä käytetään mietelausekirjaa niin, että jokainen lukee vuorollaan kirjoittamansa runon tai mietelauseen.

Joukkueen mietelausekirja voi olla päiväkirja tai vihko, jolloin kukin ottaa vuorollaan kirjan kotiin omien sivujen tekoa varten. Mietelausekirja voi olla myös kansio, ja jokainen tekee oman sivunsa kartongille, joka sitten liitetään kansioon.Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lasten Raamatusta, hartauskirjasta tai muusta uskonnollisesta teoksesta luetaan käsillä olevaan juhlapyhään liittyvä tarina tai itselle tärkeä tarina. Tarvikkeet: sopiva kirja

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Seikkailija lukee itse kirjoittamansa tarinan, esim. jonkin partioihanteen merkityksestä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lauletaan partiolaisen iltavirsi, jokin lasten virsi tai muu hiljentymiseen sopiva laulu.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite