Seikkailija osaa suunnitella retken ruokalistaa.

Valikko

Menu

Tavoite: Seikkailija osaa suunnitella retken ruokalistaa.

Kuvaus:

Seikkailija suunnittelee retken ruokalistan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Arkielämän taidot Itsestä huolehtiminen Luova ajattelu Metsä Retkeily Ruokakulttuuri Talous Vaikuttaminen
Johtamistaito: Organisointitaidot Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: 30 min
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo ohjaa ja opastaa, muistuttaa huomioitavista asioista (ruoan hinta, monipuolisuus jne.) ja huolehtii, että ruoista tulee retkelle sopiva kokonaisuus. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Keskustellaan siitä, minkälaisia erityisvaatimuksia ruoanlaitossa on retkellä. Huomioidaan ruokien säilyvyys ja se, että pakkaukset ovat retkikäyttöön sopivat ja kevyet kantaa. Mietitään, mitä muita asioita pitää ottaa huomioon ruokalistaa suunniteltaessa. Miten ryhmän jäsenten allergiat ja retken pituus ja rankkuus vaikuttavat? Minkä verran aterioita tarvitaan ja miten ne valmistetaan? Tarvitaanko mukaan jotain erityistarvikkeita, kuten vispilä tai purkinavaaja? Kuinka huomioidaan ruoan terveellisyys ja monipuolisuus retkelläkin? Entä miten ruoan hinta pysyy alhaisena? Pohditaan myös ruuan alkuperää.

Jokainen vartio suunnittelee yhden aterian. Parien vartio laskee siihen tarvittavat aineet.

Keskustelkaa retken jälkeen siitä, miten ruokalistan suunnittelu onnistui.

Tarvikkeet: keittokirjoja, titokone/tabletti ja nettiyhteys, ruoka-aineiden muunto- ja annostaulukko

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite