Seikkailija saa itseluottamusta ja vahvistusta omanarvontunnolleen.

Valikko

Minä itse

Tavoite: Seikkailija saa itseluottamusta ja vahvistusta omanarvontunnolleen.

Kuvaus:

Seikkailija esittelee joukkueelleen esimerkiksi jonkin harrastuksensa, perheensä, lemmikkieläimensä tai kertoo jotain muuta itsestään.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Esiintyminen
Johtamistaito: Vuorovaikutustaidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Sampo ohjeistaa vartionjohtajia. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jokainen kertoo itsestään kolme asiaa, joista vain yksi on totta (esimerkiksi "Olen harrastanut judoa, Olen asunut Helsingissä, Olen allerginen pähkinöille.). Seikkailijoita ohjataan keksimään asioita, joita muut ryhmäläiset eivät tiedä, ei siis esimerkiksi ikää tai nykyisiä harrastuksia.

Tämän jälkeen kaikki ryhmän jäsenet arvaavat (voidaan toteuttaa esimerkiksi viittausäänestyksellä) mikä väitteistä pitää paikkansa. Kun kaikki ovat arvanneet, oikea vastaus paljastetaan ja oikein arvanneet kysyvät aiheeseen liittyen lisäkysymyksen, joihin henkilön tulee vastata (esimerkiksi Miksi lopetit judon?).

Näin edetään jäsen kerrallaan. Jokainen tulee kertoneeksi asioita, joita muut eivät tienneet. Lisäksi vuorovaikutustaidot kehittyvät kysymysten ja vastausten kautta. Jos ryhmä on iso, voidaan harjoitus toteuttaa useammassa pienessä ryhmässä.

15.5.2017

Sampo ohjeistaa seikkailijoita valmistamaan 5 - 15 minuutin esityksen esimerkiksi jostakin harrastuksestaan. Ideana on, että kaikilla on vapaat kädet tehdä omannäköisensä juttu. Keskustellaan ennakkoon yhdessä, mistä aiheista kukin haluaisi kertoa. Sampo rohkaisee seikkailijoita esiintymään ja ottaa tarvittaessa itselleen ensimmäisen esittelyvuoron.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Jos seikkailijat haluavat tehdä lemmikkieläinesittelyn, keskustellaan siitä, voiko eläintä ottaa mukaan. Muistetaan, että joukkueessa saattaa olla allergisia. Ei ole välttämättä lemmikillekään mukavaa, jos se tuodaan kololle esiteltäväksi. Jos haluaa tutustua lemmikkieläimiin eikä ryhmässä ole allergisia, voidaan järjestää kotikäynti lemmikinomistajan luokse tai esitellä eläintä valokuvin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Jokainen kirjoittaa paperille vastaukset alla oleviin kysymyksiin. Olen syntynyt… Olen allerginen… Lempimusiikkiani on… Uskontoni on… Inhoan … Koulussa lempiaineeni on… Perheeseeni kuuluu … Pyydetään kaikkia etsimään joku, joka on vastannut kaikkiin kysymyksiin samalla tavalla. Jos tämä ei onnistu, pelaajat etsivät seuraavaksi ihmistä, jonka kanssa olisi ainakin neljä yhteistä piirrettä – tai kolme, kaksi – tai edes yksi.

Lopuksi keskustellaan aktiviteetista: Oliko aktiviteetti seikkailijoiden mielestä hauska. Miksi tai miksi ei? Mitä seikkailijat oppivat? Kuinka moni löysi ihmisen, jonka kanssa hänellä oli viisi/neljä/kolme/kaksi/yksi yhteistä piirrettä?

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite