Seikkailija on uimataitoinen.

Valikko

Uimataito

Tavoite: Seikkailija on uimataitoinen.

Kuvaus:

Seikkailija osaa uida 200 m. Lisäksi seikkailija tutustuu uimareita ja vesilläliikkujia koskeviin turvamääräyksiin.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: muu
Taitoalueet: Arkielämän taidot Kansalaistaidot Meripartio
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Sampo varmistaa turvallisuuden uintireissun aikana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohjoinen

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Uintiviesti
Vartiot kisailevat toisiaan vastaan. Jokainen ui vuorollaan tietyn matkan. Jos seikkailijat ovat hyviä uimareita, vartio voi myös valita tietyn tekniikan joka kierrokselle (rintauinti, vapaauinti, selkäuinti…). Apuvälineinä voidaan myös käyttää lautoja.
Lähde: Scouterna

l

7.9.2017

Piparkakkuhippa
Kaikki paitsi kaksi seikkailijaa seisovat uima-altaassa pareittain käsikynkässä. Kahdesta parittomasta toinen on natta ja toinen kiinniotettava. Jahdattu voi milloin tahansa tarttua jonkun henkilön käsivarteen, jolloin hänen entinen parinsa joutuu jahdattavaksi. Kun joku jää kiinni, vaihdetaan roolit toisin päin. Jahdattu alkaa jahtaamaan ja toisinpäin.

Lähde: Scouterna

7.9.2017

Monissa kaupungeissa partioryhmillä on mahdollisuus päästä uimaan ilmaiseksi tai alennetuilla hinnoilla, jos ryhmä varaa ajan etukäteen. Sammon kannattaa ottaa yhteyttä läheiseen uimahalliin tai liikuntavirastoon etukäteen ja selvittää oman paikkakunnan käytäntö. Kun tieto on selvillä, kannattaa se jakaa myös paikkakunnan muille lippukunnille.

Arttu Tanner

3.12.2016

Seikkailijat harjoittelevat uimista kesäleirillä tai uimahallissa. Riittävään uimataitoon vaadittava matka on 200 m, josta 50 m on selkäuintia.

Halutessaan voidaan suorittaa Suomen uimaopetus- ja hengenpelastusliiton (SUH) uintimerkki (harrastusmerkki, taitomerkki, uimamaisteri). Lisää tietoa näistä saat uimahallista rohkeasti kysymällä tai netistä SUH:in sivuilta

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Joukkue käy läpi myös vesilläliikkujia koskevia sääntöjä ja harjoitellaan pelastusliivien sekä turvavaljaiden käyttöä. Lopuksi kilpaillaan siitä, kuka pukee valjaat päälle nopeimmin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Seikkailija jaksaa paremmin jos hän ui vuorotellen selkää ja jotain muuta (50 m muu, 25 m selkää, 50 m muu, 25 m selkää ja 50 m muu) koska silloin hän pääsee välillä huilaamaan (selkäosuuksilla)

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite