Seikkailija tutustuu tulevaan partion ikäkauteen ja haluaa siirtyä siihen. Hän tuntee tarpojaohjelman peruskäsitteet ja ohjelman rakennetta.

Valikko

Tarpojaohjelma

Tavoite: Seikkailija tutustuu tulevaan partion ikäkauteen ja haluaa siirtyä siihen. Hän tuntee tarpojaohjelman peruskäsitteet ja ohjelman rakennetta.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu tarpojaohjelman peruskäsitteisiin ja ohjelman rakenteeseen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo muu retki
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on luoda seikkailijoille houkutteleva kuva tarpojaikäkauden ohjelmasta. Jos vain mahdollista, sammon kannattaa pyytää tulevaa ikäkautta esittelemään lippukunnan tarpojia. Mukana olisi hyvä olla myös seikkailijoiden tulevat vartionjohtaja ja luotsi, jotta he pääsevät heti tutustumaan uusiin johtajiinsa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervemenoa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Lippukunnan tarpojavartio kutsuu seikkailijat vieraakseen. Tarpojat valmistelevat illan edellisessä kokouksessaan. Illan aikana he voivat esimerkiksi esitellä seikkailijoille oman aktiviteettikorttinsa ja erilaisia tarpojien aktiviteetteja.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Siirryttäessä tarpojaikäkauteen ohjelmaan tulee mukaan monta uutta termiä. Seikkailijat valmistavat pelin, jossa opetellaan uusia nimiä ja termejä. Pelissä voivat olla mukana esimerkiksi sanat paussi, majakka, tarppo, aktiviteetti, KITT ja niin edelleen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite