Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Valikko

Keksimme yhdessä laumallemme nimen

Tavoite: Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen.

Kuvaus:

Sudenpenturyhmä keksii itselleen yhdessä nimen tai ottaa omakseen lippukunnan perinteisen nimen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo muu
Taitoalueet: Kansalaistaidot Partion taidot
Johtamistaito: Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: 30 min
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on johdattaa sudenpennut pohtimaan hyviä partioryhmän nimiä sekä ohjata sudenpentuja nimen valitsemisessa. Akelan tulee huolehtia siitä, että jokainen sudenpentu saa kertoa oman mielipiteensä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Äänestys. Jokainen sudenpentu saa akelan alustuksen jälkeen sanoa tai kirjoittaa oman ehdotuksensa ryhmän nimeksi. Johtaja kokoaa ehdotukset yhteen ja aloittaa äänestyksen. Äänestyksessä voidaan edetä esimerkiksi kaksi nimeä kerrallaan, jolloin äänestyksestä jatkoon selviää kahdesta nimivaihtoehdosta enemmän ääniä saanut. Lopulta jäljellä on enää kaksi vaihtoehtoa, joista lauman nimi valitaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Mitä me muistutamme? Akela valitsee laumalle joukon nimiehdotuksia. Hyviä nimiehdotuksia ovat esimerkiksi eri eläinlajit. Akela antaa sudenpennuille eläinkirjan selattavaksi, jotta he voivat tutustua tarkemmin eri eläimiin. Sudenpennut voivat kuvien ja tekstien perusteella pohtia, mitä eläintä oma ryhmä eniten muistuttaa (esimerkiksi oravat ovat oman ryhmän lailla vikkeliä ja hyviä kiipeilemään puissa). Lauma päättää yhdessä, mikä nimi sopii parhaiten omalle ryhmälle nimeksi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Nimenmetsästys. Jos lippukunnassa on tapana antaa ryhmille valmiit kiertävät nimet, voi akela järjestää sudenpennuille pienen jäljitysleikin nimen löytämiseksi. Akela voi piilottaa nimen kirjaimia kololle tai sen ympäristöön esimerkiksi valokuvasuunnistusrastien tai sanallisesten vihjeiden avulla. Sudenpentujen tehtävänä on löytää rastit ja niillä olevat kirjaimet. Lopuksi ryhmän nimi kootaan yhdessä kirjaimista.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite