Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Valikko

Teen laumalleni tunnuksen

Tavoite: Sudenpentu osallistuu yhdessä päättämiseen ja tekemiseen. Sudenpentu osaa käyttää yleisimpiä askarteluvälineitä.

Kuvaus:

Sudenpennut keksivät ja valmistavat yhdessä laumalle oman tunnuksen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Askartelu Kädentaidot Partiokulttuuri
Johtamistaito: Visiointitaidot Vuorovaikutustaidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Akelan tehtävänä on kuvailla ja esitellä sudenpennuille, millaisia erilaisia tunnuksia partioryhmillä voi olla (esimerkiksi maskotti, viiri tai hihamerkki). Akela auttaa ryhmää päättämään, millaisen tunnuksen ryhmä tekee. Hän hankkii paikalle tarvittavat toteutusvälineet ja sekä antaa ohjeet tunnuksen valmistamiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Viiri. Lauma suunnittelee ja valmistaa itselleen viirin. Viirin voi valmistaa helposti esimerkiksi askarteluhuovasta liimaamalla tai ompelemalla siihen jokaisen ryhmän jäsenen tekämän osuuden (esimerkiksi lauman nimen kirjaimet tai jokaisen tekemän hahmon). Lauma hakee yhdessä läheisestä metsästä sopivan viiritangon.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Maskotti. Johtaja voi tuoda mukanaan tai lauma voi käydä yhdessä kirpputorilla hankkimassa sopivan pehmolelun maskotiksi. Sudenpennut askartelevat yhdessä maskotille partiohuivin ja muita tarpeellisia tarvikkeita. Lauma keksii yhdessä maskotille myös nimen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Huivikoriste. Lauma valmistaa partiohuiveihin kiinnitettävän yhteisen lauman tunnuksen. Tunnus voi olla esimerksi lauman nimeen liittyvällä kuvalla varustettu rintanappi, nyösristä askarreltu punos, askarteluhuovasta tai nahkasta tehty merkki tai pyykkipoikaan kiinnitetty lauman tunnuskuva. Hyviä huivitunnuksia voi keksiä myös sudenpentuikäisten askartelumuotivillityksistä, kuten kumilenkki- tai muovinauhaaskarteluista, jolloin laumaa yhdistävä tekijä on esimerkiksi nauhan väri.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Hihamerkki. Lauma valmistaa esimerkiksi askarteluhuovasta oman hihamerkin partiopaitaan kiinnitettäväksi. Hihamerkki voi olla esimerkiksi lauman nimen ensimmäinen kirjain tai nimen mukaisen eläimen kuva.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Painetaan jokaiselle omat kankaiset ruokailuvälinepussit tai kangaskassit lauman tunnuksella. Kangaskasseja voi ostaa valmiina tai ommella itse puuvillakankaasta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite