Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu.

Valikko

Tutustun sudenpennun partioasuun

Tavoite: Sudenpentu tietää millainen on sudenpennun partioasu.

Kuvaus:

Sudenpentu tutustuu sudenpennun partioasuun. Hän opettelee tunnistamaan ikäkauden merkkejä ja nimeämään niiden paikkoja partioasussa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Akela ohjaa sudenpennun asuun tutustumista. Hän huolehtii, että jokainen pääsee vastaamaan ja kokeilemaan. Akela valitsee aktiviteetin toteutustavat ja hankkii välineet niihin.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tervetuloa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos lippukunnalle on varastossaan ylimääräinen sudenpennun partiopaita, kannattaa siitä tehdä mallipaita lippukunnan ryhmien käyttöön. Mallipaidan avulla voidaan opetella merkkien oikeita paikkoja. Merkken nimet tulevat tutuiksi, kun sudenpennut kiinnittävät mallipaitaan nimilaput jokaisen merkin kohdalle.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lauma leikkii Kimin leikkiä sudenpentuikäkauden merkeillä ja tunnuksilla. Kimin leikissä tavarat levitetään pöydälle ja niitä saa katsoa hetken aikaan. Muiden peittäessä silmänsä yksi leikkijöistä ottaa yhden tavaroista pois pöydältä. Muiden tehtävänä on keksiä, mikä tavara puuttuu. Mukaan leikkiin kannattaa ottaa merkken lisäksi esimerkiksi partiohuivi, lippukunnan huivimerkki, väiski ja partiovyö, jotta myös ne tulevat pennuille tutuksi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Mikä pielessä? Yksi sudenpennuista pukeutuu partioasuun siten, että partioasussa on jotakin pielessä. Paita voi olla nurinperin, merkit väärillä paikoilla tai hänelle voi olla seuraaviin ikäkausiin kuuluvia tunnuksia asussaan. Muiden sudenpentujen tehtävänä on keksiä, mikä asussa on pielessä ja korjata asu oikean näköiseksi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lauma askartelee kartongista ison sinisen sudenpentupaidan kokoushuoneen seinälle. Paita voidaan leikata esimerkiksi kartongista. Tutustutaan sudenpentujen eri merkkeihin esimerkiksi Sudenpennun jäljet -kirjan avulla. Jokainen sudenpentu askartelee ja piirtää jokin sudenpennun merkeistä paperista sudenpentupaitaan. Sudenpennut voivat ottaa mallia kirjassa olevista merkeistä. Sen jälkeen liimataan merkit yhdessä kartonkiseen sudenpentupaitaan. Sudenpennut askartelevat sudenpentupaitaan myös lippukunnan oman huivin.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite