Tarpoja osaa esitellä itsensä ja asiansa.

Valikko

Suhde toiseen: Esittäytyminen

Tavoite: Tarpoja osaa esitellä itsensä ja asiansa.

Kuvaus:

Tarpoja harjoittelee esittelemään itsensä esimerkiksi puhelimessa tai sähköpostissa sekä kertomaan asiansa  selkeästi.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kolo vene
Taitoalueet: Arkielämän taidot Sosiaaliset taidot
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja vetää harjoitukset. Hän valitsee etukäteen vartiolleen sopivat tehtävät ja valmistelee ne. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa tarvittaessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kaupunki -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Esittelymateriaalia videoiden. Tarpojavartio valmistaa lyhyen esittelyvideon joko vartiostaan tai sitten jostakin partiossa oppimastaan taidosta tai esimerkiksi retkikohteesta. Vartio käsikirjoittaa videon ja suunnittelee kuvakulmia ennen varsinaista kuvausta. Valmis video voidaan esitellä esimerkiksi lippukunnan jossakin juhlassa, johtajistolle tai liittää osaksi lippukunnan viestintää.

16.2.2017

Vartion tai lippukunnan esittely. Tarpojavartio valmistelee esittelyn omasta ryhmästään tai lippukunnasta. Esittely voi tulla esimerkiksi osa lippukunnan nettisivuille tai se voi olla osa koulun harrastepäivää. Vartio voi myös valmistaa esittelyn lippukunnan toiminnasta esimerkiksi kunnantalon tai kirjaston aulaan partioviikon aikoihin.

16.2.2017

Uuden ihmisen edessä. Tarpoja harjoittelee lyhyesti esittelemään itsensä. Esittelyyn voi sisällyttää nimen ja kotipaikkakunnan lisäksi esimerkiksi tiedon opiskelupaikasta ja harrastuksista. Tarpoja harjoittelee ensinnä esittäytymään oman vartion jäsenille. Kun taito on tutun porukan kesken hallussa, johdattaa vartionjohtaja tarpojat esittäytymään jollekulle vieraammalle henkilölle, esimerkiksi lippukunnan vanhempainyhdistyksen jäsenille.

16.2.2017

Tarpojat harjoittelevat puhelinkäyttäytymistä. Kännyköiden aikakaudella monilta on unohtunut, miten puhelutilanteessa esittäydytään ja hoidetaan asia. Tarpojat keksivät erilaisia tilanteita ja pienten näytelmien avulla esittävät, miten eri tilanteissa kannattaa toimia. Tällaisia puheluita voivat olla esimerkiksi onnittelusoitto isomummolla syntymäpäivänä tai ilmoitus retkestä lippukunnanjohtajalle.

16.2.2017

Lisää vinkki

Lisää liite