Tarpoja osaa säätää oman rinkkansa ja osaa pakata tavaransa eri pituisille retkille tai leireille. Tarpoja pitää huolta omista tavaroistaan.

Valikko

Suhde itseen: Omien varusteiden huolto

Tavoite: Tarpoja osaa säätää oman rinkkansa ja osaa pakata tavaransa eri pituisille retkille tai leireille. Tarpoja pitää huolta omista tavaroistaan.

Kuvaus:

Tarpoja pakkaa itse omat varusteensa järkevästi ja osaa säätää rinkkansa. Näitä voidaan harjoitella kololla tai retkellä.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Taitoalueet: Erä- ja leiritaidot Itsestä huolehtiminen Leiri
Kesto: 2 h
Kasvatustavoitteet: Elämänhallinta
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Aktiviteetti on järkevä tehdä ennen retkelle lähtöä. Vartionjohtaja varaa aikaa ennen retkelle lähtöä sen verran, että jokainen käy läpi pakkaamansa tavarat ja jokainen säätää rinkkansa itse. Vartionjohtaja pyytää tarvittaessa luotsin apua aktiviteetin toteutukseen. Luotsin tehtävä: Luotsi varmistaa, että vartionjohtajalla on riittävät tiedot ja taidot aktiviteetin toteutukseen ja suunnitteluun. Luotsi on vartionjohtajan apuna auttamassa rinkkojen säätämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartion varusteet

Tarpoja vastaa yhdessä parin kanssa vartion yhteisistä varusteista, kuten teltasta tai trangioista. Vartio tekee listan koko vartion yhteisistä retkellä tarvittavista varusteista ja jakaa listalta varusteet tarpojaparien kesken. Vartio selvittää lippukunnan käytäntöjä yhteisistä varusteista: mistä ne löytyy, kenelle lainaamisesta pitää ilmoittaa, miten varusteet tulee palauttaa jne.

30.12.2016

Varusteluettelo

Vartio suunnittelee retken varusteluettelon. Vartio miettii, mitä retkellä tarvitaan ja mitä ei. Vartio vertaa omia ideoitaan jo tehtyihin varusteluetteloihin. Retken jälkeen vartio tarkastelee uudelleen tekemäänsä varusteluetteloa. Oliko luettelossa jotain sellaista, jota ei olisi tarvittu? Oliko sellaista, jota olisi tarvittu?

30.12.2016

Rinkan pakkaaminen ja säätäminen.

Painopiste tähdätään lähelle selkää, painopistettä ylemmäksi noin hartian korkeudelle. Se, mitä tarvitaan usein, pakataan helppoihin paikkoihin ja varavarusteet syvemmälle rinkkaan. Kun käärii kaiken putkiksi, ne voi laittaa vierekkäin ja niitä on tällöin helppo löytää. Mitään ei laiteta irralleen roikkumaan rinkan ulkopuolelle

Rinkan säätäminen: Lantiovyö asetellaan oikealle kohdalle. Rinkka pyritään säätämään niin, että ilma kiertää selkäpuolella. Hartialevikkeet säädetään sopivalle leveydelle. Muuten rinkka säädetään sen mukaan, mikä tuntuu hyvälle. Vartio harjoittelee kololla erilaisten rinkkojen säätämistä. Vartio kokeilee, miltä tuntuu kantaa viestikisassa huonosti pakattua ja säädettyä rinkkaa tai hyvin pakattua ja säädettyä rinkkaa.

30.12.2016

Lisää vinkki

Lisää liite