Tarpoja osaa maastossa tapahtuvan viestinnän alkeet.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Perusviestintä maastossa

Tavoite: Tarpoja osaa maastossa tapahtuvan viestinnän alkeet.

Kuvaus:

Tarpoja opettelee erilaisia viestintätapoja maastossa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kolo leiri metsä muu retki
Taitoalueet: Kansalaistaidot Retkeily Suunnistus
Kesto: 1-2 tuntia
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen. Luotsin tehtävä: Luotsi on vartionjohtajan tukena suunnittelussa ja toteutuksessa ja varmistaa, että vartionjohtajalla on aktiviteetin toteuttamiseen riittävät tiedot ja taidot. Luotsi auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leiri -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio selvittää onko retkimaastossa matkapuhelinverkon katvetta. Vartio myös kokeilee PMR-, VHF-68-, tai PR-27-puhelinta. Tarpojat harjoittelevat lyhyttä ja ytimekästä viestintää. He myös käyttävät näitä välineitä leikissä tai tapahtumassa. Vartionjohtaja ja luotsi huolehtivat, että tarvittavat lisenssit ovat kunnossa.

6.2.2017

Vartio opettelee kansainvälisiä hätämerkkejä vesillä ja maastossa. Vartio tietää hätämerkkien käytön.

2.1.2017

Vartio kokeilee erilaisia merkinantotapoja, esimerkiksi pilli- ja rumpumerkkejä, käsimerkkejä ja lippumerkkejä. Vartio myös pohtii, missä eri tilanteissa erilaisia tapoja käytetään. Esimerkiksi lippumerkkejä käytetään veneessä mutta pilliä maastossa.

2.1.2017

Vartio opettelee maastossa viestimistä eli sitä, miten vartionjohtaja saa vartionsa kasaan, kuinka lopetetaan leikki tai kutsutaan leiri lipunlaskuun. Tarpojat harjoittelevat viestimistä esimerkiksi pillin avulla tai lippukunnan perinteisellä tavalla.

2.1.2017

Lisää vinkki

Lisää liite