Tarpoja kehittää kädentaitoja ja luovuutta.

Valikko

Suhde itseen: Askartelu

Tavoite: Tarpoja kehittää kädentaitoja ja luovuutta.

Kuvaus:

Tarpoja askartelee uusilla materiaaleilla.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kolo retki
Taitoalueet: Askartelu Luova ajattelu
Kesto: kaksi iltaa
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarpojia löytämään uusia ja erilaisia askartelutekniikoita. Hän hankkii tarvittavat materiaalit ja tutustuu tarvittaessa niiden käyttöön. Vartionjohtaja voi myös kutsua askarteluharrastajan mukaan tarpojien kokoontumiseen. Vartionjohtaja kannustaa tarpojia olemaan luovia ja tuottamaan uutta. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa vartionjohtajaa hankkimaan materiaalit ja askarteluharrastajan kokoontumiseen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Mehiläisvahakynttilä. Mehiläisvahalevyjä lämmitetään uunissa 45–50 asteessa noin 30 minuuttia. Tämän jälkeen lämmitetyistä levyistä leikataan halutun mallisia paloja. Kynttilöihin käytetään yleensä kolmea päätyyppiä. Pitkästä, kapeasta palasta tulee pieni, paksu kynttilä. Neliöstä tulee korkea kynttilä, jonka voi laittaa kynttilänjalkaan. Kolmionmuotoisesta palasta tulee korkea, kapeneva kynttilä.
Kun mehiläisvahanpala on valmis, leikataan sydänlangasta sopiva pätkä. on parempi leikata mielummin vähän liian pitkä kuin liian lyhyt pala. Sydänlanka laitetaan mehiläisvahapalan toiseen reunaan ja levy rullataan niin tiukalle kuin pystytään. Kynttilän pitää olla niin tiukasti rullattu, ettei sen läpi näe kun sitä pidetään valoa vasten.

17.4.2017

Savi. Tarpojat tekevät savityön. Vartio voi kokeilla erilaisia savia ja Fimo- massoja, joita löytyy markkinoilta. Jotkut savet ja massat tarvitsevat kovettumiseen uunipolton, osa puolestaan kuivuu huoneilmassa. Savenpolttouuneja voi kysyä lainaan kansalaisopistoilta ja peruskouluilta.

27.3.2017

Helmet. Tarpoja tekee omia koruja helmistä tai kutoo rannekoruja tai servettirenkaita Hama-helmistä. Askartelu- ja harrastusliikkeistä voi helmien lisäksi ostaa myös muita osia koruihin. Esimerkiksi lenkkejä ja lukkoja myydään usein irtokappaleina. Jotkut liikkeet myyvät myös aloituspakkauksia, jotka sisältävät vähän kaikkea mitä tarvitsee päästäkseen alkuun. Nämä sisältävät usein myös ohjeita helppoihin koruihin.

Hama-helmistä voi myös tehdä paljon muuta kuin silitettäviä levyjä. On esimerkiksi mahdollista tehdä rannekoruja tai avaimenperä-liskoja. Ohjeita löytyy netistä hakusanalla “hama lisko” tai “hama helmet”.

27.3.2017

Kipsi. Tarpoja tekee naamioita kipsistä tai kipsivaloksia esimerkiksi käsistään. Hakusanat “kipsinaamio” ja “kipsivalos” antavat netissä monta esimerkkiä ja ohjetta.

27.3.2017

Lisää vinkki

Lisää liite