Tarpoja osaa ja uskaltaa puhua yleisön edessä.

Valikko

Suhde itseen: Puhe

Tavoite: Tarpoja osaa ja uskaltaa puhua yleisön edessä.

Kuvaus:

Tarpoja pitää puheen yleisölle.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: riippuu toteutustavasta
Taitoalueet: Arkielämän taidot Esiintyminen Sosiaaliset taidot
Kesto: riippuu toteutustavasta
Kasvatustavoitteet: Itsetuntemus ja itsensä kehittäminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarpojaa valitsemaan sopivan tilaisuuden puheen pitämiseen. Hän auttaa tarpojaa puheen suunnittelussa kertomassa esimerkiksi vinkkejä siitä, millaisia puheita aikaisempina vuosina on ollut. Hän kuuntelee tarvittaessa tarpojan tai tarpojien puheen etukäteen ja antaa tarvittaessa vinkkejä puheen viilaamiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi huolehtii siitä, että tarpoja pitää puheen itselleen sopivassa tilaisuudessa. Hän auttaa tarpojaa valitsemaan sellaisen puhetilanteen, jossa tarpoja saa haastaa itseään, mutta hänen ei tarvitse jännittää liian paljoa. Luotsi myös tarvittaessa ohjaa tarpojia pitämään puheen parin tai ryhmän kanssa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Lippukunnan juhlissa. Tarpoja toimii seremoniamestarina lippukunnan joulujuhlissa, kevätjuhlissa tai Yrjönpäiväjuhlissa. Hän voi myös pitää puheen niille partiolaisille, jotka ovat saaneet ikäkauden päätösmerkin, ansiomerkin tai jonkin muun huomionosoituksen lippukunnalta.

27.3.2017

Lipunnostossa. Tarpoja sanoo muutaman ajatusta herättävän sanan tai kertoo aamunavaukseksi sopivan tarinan lipunnoston yhteydessä retkellä tai leirillä.

27.3.2017

Vartion kesken. Tarpoja pitää lyhyen puheen vartiolleen. Puhe voi olla onnittelupuhe vartion jäsenelle tämän syntymäpäivänä tai kiitospuhe lopettavalle vartionjohtajalle. Se voi myös olla muutama ajatusta herättävä sana kokouksen päätöksen yhteydessä.

27.3.2017

Lisää vinkki

Lisää liite