Tarpoja asettuu toisen ihmisen asemaan. Hän harjoittaa luovuuttaan.

Valikko

Suhde toiseen: Käsintehdyt lahjat

Tavoite: Tarpoja asettuu toisen ihmisen asemaan. Hän harjoittaa luovuuttaan.

Kuvaus:

Tarpoja valmistaa lahjan ystävälle tai perheenjäsenelle.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kolo muu
Taitoalueet: Arkielämän taidot Kädentaidot Luova ajattelu Päivän hyvä työ Sosiaaliset taidot
Kesto: yksi koloilta
Kasvatustavoitteet: Ihmisyyden arvostaminen Rehtiys
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja kannustaa ja auttaa tarpojia suunnittelemaan tehtävän työn. Hän voi esimerkiksi etsiä valmiiksi hyviä ja toteuttamiskelpoisia ideoita, joista tarpojat voivat valita edellisellä kerralla. Vartionjohtaja hankkii tarvittavat materiaalit ja kannusta tarpojia miettimään minkälainen lahja sopii parhaiten vastaanottajalle. Luotsin tehtävät: Luotsi auttaa vartionjohtajaa tarvittaessa materiaalien hankinnassa ja ideoinnissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luovuus -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Kiitoskortti. Tarpoja kirjoittaa kiitoskortin jollekin, joka on tehnyt tarpojan iloiseksi. Hän voi tehdä kiitoskortin myös jollekulle tarpojavartiota vuoden aikana auttaneelle tai kouluttaneelle henkilölle.

27.3.2017

Runo. Tarpoja ideoi ja kirjoittaa runon itselleen tärkeästä henkilöstä. Hän lähettää runon saajalle joko perinteisin tai modernein viestikeinoin.

27.3.2017

Ystävyysnauha. Tarpoja tekee ystävyysnauhan ja solmii sen ystävän käden ympärille. Ohjeita nauhojen tekemiselle löytyy Reppu-kirjasta. Internetissä löytyy ohjeita myös monille muille sitomistekniikoille.

27.3.2017

Lisää vinkki

Lisää liite