Tarpoja tutustuu partiohistoriaan ja pohtii, miten partion symboliikka ja käytänteet ovat muuttuneet.

Valikko

Suhde itseen: Partiokeräily

Tavoite: Tarpoja tutustuu partiohistoriaan ja pohtii, miten partion symboliikka ja käytänteet ovat muuttuneet.

Kuvaus:

Tarpoja tutustuu partion symboliikkaan. Tarpoja tietää erilaisten merkkien taustoja ja mistä ne ovat peräisin. Tarpoja tutustuu partiokeräilijöihin.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo
Taitoalueet: Partiokulttuuri
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on ennalta selvittää, onko alueella jotakuta, kuka voisi tulla esittelemään partiokokoelmiaan. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa aktiviteetin toteutuksessa. Luotsi selvittä vartionjohtajan kanssa löytyisikö lippukunnasta tai alueelta ketään, joka voisi tulla esittelemään partiokokoelmaansa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio tekee retken partiomuseoon. Monen lippukunnan lippu ja huivi löytyvät sieltä. Vartio tutustuu ennalta oman alueensa lippukuntien huiveihin ja lippuihin.

14.12.2016

Vartio tutustuu erilaisiin ansiomerkkeihin ja niiden saamisen vaatimuksiin. Onko lippukunnassanne joku jolla olisi kyseinen merkki? Vartio voi pelata ansiomerkkibingoa esimerkiksi jossain lippukunnan tapahtumassa. Vartio tutustuu vanhoihin partiomerkkeihin. Löytyykö kololtanne vanhoja merkkejä? Vartio ottaa selvää, mitä ne ovat. partiomerkkeihinkin.

14.12.2016

Tarpojat tutustuvat swoppauksen eli partiotavaroiden vaihtamisen maailmaan esimerkiksi pitämällä koloillassaan tavaroiden kierrätysillan. Tempauksen voi toteuttaa myös laajemmassa mittakaavassa myymällä partiotavaroita jossain myyntitilaisuudessa, kuten kirpputorilla tai joulumyyjäisissä. Huomatkaa, että kaikkea ei kuitenkaan saa swopata, kuten ansiomerkkejä, lisäksi yleensä lapset swoppaavat keskenään ja aikuiset keskenään. Kansainvälisillä leireillä on monesti aikuisille ja lapsille omat alueensa, joissa swopata.

14.12.2016

Tarpoja pohtii omia partiotavaroitansa ja vertailee niitä kaverin kanssa. Onko jotain samoja vai onko toisella jotain sellaista mitä ei kellään muulla koko ryhmässä ole?

14.12.2016

Lisää vinkki

Lisää liite