Tarpoja tutustuu sisupartiotoimintaan. Tarpoja ymmärtää erilaisuutta ja sitä, että partio kuuluu kaikille.

Valikko

Suhde toiseen: Minä ja sisupartiolainen

Tavoite: Tarpoja tutustuu sisupartiotoimintaan. Tarpoja ymmärtää erilaisuutta ja sitä, että partio kuuluu kaikille.

Kuvaus:

Tarpoja tutustuu sisupartiolaisten maailmaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Taitoalueet: Arkielämän taidot Kansalaistaidot Luova ajattelu Sosiaaliset taidot Ympäristö
Kesto: 1-2 tuntia
Kasvatustavoitteet: Ihmisyyden arvostaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja on tarvittaessa yhteydessä lippukunnan omaan sisujohtajaan. Mikäli lippukunnalla ei ole sisutoimintaa, vartionjohtaja ottaa selvää sisutoiminnasta. Vartionjohtaja suunnittelee aktiviteetin toteutuksen tarvittaessa oman luotsin ja sisujohtajan kanssa. Luotsin tehtävä: Luotsi on tarvittaessa yhteydessä lippukunnan sisujohtajaan ja auttaa aktiviteetin toteutuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Minäminä -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tarpojaryhmällä voi olla oma sisupartiolaiskaveri, joka käy vartion kokouksissa noin kerran kuukaudessa sekä voi olla mukana joillakin retkillä ja tapahtumissa. Sisupartiolainen harrastaa muun ajan omassa sisuryhmässään.

25.5.2017

Vartio viettää koloillan niin, että jokaiselta puuttuu jokin aisti. Yksi vartion jäsenistä on esimerkiksi sokea, yksi mykkä ja kolmas kuuro. Jos aisteja ei ole tarpeeksi suhteessa vartionjäsenten määrään, voi käytöstä poistaa esimerkiksi kädet, solmimalla ne yhteen selän taakse. Vartion jäsenten tulisi kyetä auttamaan toisiaan koloillan aikana vastaan tulevissa haasteissa. Esimerkiksi kuurolle tulisi saada selvitettyä kaikki suullisesti annetut ohjeet, jotta tämä pystyy osallistumaan koloillan kulkuun. Esimerkiksi ensiapu-aiheiset aktiviteetit ovat kokeilemisen arvoisia. Jos on tapahtunut polkupyöräonnettomuus, voiko esimerkiksi sokea tukea murtuman tai voiko kuuro soittaa hätäpuhelun? Pohtikaa lopuksi mikä oli vaikeaa? Yllättikö jokin asia?

14.12.2016

Vartio tutustuu sisupartioon esimerkiksi vierailemalla heidän koloillassaan. Jos omasta lippukunnasta ei sisuryhmää löydy, voi vierailun sopia lähilippukuntaan.

14.12.2016

Mikäli vartiolla ei ole mahdollisuutta omassa tai naapurilippukunnassa tutustua sisupartiotoimintaan, voi siihen tutustua myös internetin kautta tai tutustumalla kehitysvammaisten tukiasuntolaan ja kehitysvammaisten tukiyhdistyksen toimintaan.

14.12.2016

Tarpojat kokeilevat erilaisia vammaisurheilun lajeja, kuten maapalloa, pyörätuolikeilausta, istumalentopalloa, puhallustikkaa tai sokeiden käsipalloa. Millaista oli pelata näitä pelejä? Vartio pohtii, mistä peleistä nämä voisivat olla muunnelmia? Vartio voi  myös järjestää paralympialaiset paikkakunnna kehitys- tai liikuntavammaisille.

14.12.2016

Lisää vinkki

Lisää liite