Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Valikko

Suhde yhteiskuntaan: Vaellustarinat

Tavoite: Tarpoja osaa kertoa kokemastaan.

Kuvaus:

Tarpojavartio kirjoittaa koloilloista ja/tai retkistä vartion omaan julkaisuun tai lippukunnan julkaisuun. Samalla vartio pohtii, millainen teksti ja kuvitus houkuttelevat uusia jäseniä partioon.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kolo koti
Taitoalueet: Kansalaistaidot Media Vaikuttaminen
Kesto: 1 h
Kasvatustavoitteet: Järjestäytyneen yhteispelin hallitseminen Johonkin kuuluminen ja sitoutuminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii siitä, että sovitut kirjoitustehtävät tulevat hoidetuiksi ja että jokainen osallistuu omalla tavallaan julkaisujen tekemiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa tarvittaessa löytämään erilaisia julkaisukanavia ryhmän teksteille ja kuville.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Selviytyminen -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vaellus valokuvin. Vartio dokumentoi vaelluksen valokuvaamalla ja hyödyntää vaelluksen jälkeen valokuvia. Valokuvia voidaan käyttää esimerkiksi vartion tai lippukunnan sivuilla tai julkaisuissa.

3.1.2017

Vartion loki. Tarpoja pitää yhden päivän vartion lokia, johon kirjataan päivän tapahtumat, huomiot, havainnot ynnä muut sellaiset. Kyseessä voi olla myös aluksen lokikirja.

3.1.2017

Vaellusjuttu. Vartio kirjoittaa vaelluksestaan jutun lippukuntalehteen, vartion päiväkirjaan tai paikallislehteen. Ennen jutun kirjoittamista vartio miettii, mikä on tekstin kohderyhmä ja miten teksti kannattaa kohderyhmä huomioiden muotoilla.

3.1.2017

Lisää vinkki

Lisää liite