Tarpoja ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia, mutta samanarvoisia.

Valikko

Suhde toiseen: Sisua

Tavoite: Tarpoja ymmärtää, että olemme kaikki erilaisia, mutta samanarvoisia.

Kuvaus:

Tarpoja kokeilee millaista on elää ilman jotakin tiettyä aistia.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: kaupunki kolo muu
Taitoalueet: Kansalaistaidot Sosiaaliset taidot
Kesto: 2 h
Kasvatustavoitteet: Ihmisyyden arvostaminen
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa ennalta selvää sisupartiotoiminnasta. Hän kannustaa tarpojia osallistumaan ja heittäytymään aktiviteettiin. Vartionjohtaja hankkii ennalta tarvitsemansa materiaalin aktiviteetin toteuttamiseen. Luotsin tehtävä: Luotsi auttaa vartionjohtajaa ideoimaan ja toteuttamaan aktiviteetin. Myös materiaalin hankinnassa saattaa olla tarpeen auttaa vartionjohtajaa. Luotsi osallistuu tarvittaessa aktiviteetin toteutukseen. Hän on tarvittaessa yhteydessä sisuryhmän johtajaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Yhteiskunta -tarppo

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Vartio lainaa pyörätuolin ja kokeilee miten sillä pääsee erilaisiin paikkoihin. Testipaikkoja voivat olla oma kolo, kirjasto, koulu tai kaupungin kadut, paikalliset luontopolut tai muut retkipaikat. Pyörätuolia voi kysellä lainaksi lähimmästä terveyskeskuksesta.

6.2.2017

Vartio suunnittelee ja toteuttaa ohjelmaa sisuvartiolle. Vartio suunnittelee yhdessä luotsin tai sisujohtajan tuella vedettävän ohjelman sisuvartiolle. Tärkeää on huomioida sisujen mahdollisuudet liikkua, kuulla ja nähdä.

6.2.2017

Vartio tutustuu vähintään yhteen puhetta tukevaan menetelmään. Vartio tutustuu sellaisten sisujen elämään, jotka eivät pysty juttelemaan normaalisti. Vartio tutustuu esimerkiksi bliss-symboleihin, esinekommunikaatioon, pictoihin, tukiviittomiin tai pistekirjoitukseen.

6.2.2017

Vartio tutustuu leikkien avulla siihen, millaista on toimia ilman jotain aistia. Vartio leikkii leikkejä, joissa yritetään pärjätä ilman jotakin aistia tai jalkoja tai käsiä. Lisäksi vartio tutustuu vammaisurheilulajeihin, kuten pyörätuolikeilaukseen, istumalentopalloon tai sokeiden käsipalloon.

6.2.2017

Lisää vinkki

Lisää liite