Vaeltaja osaa käyttää Kansaneläkelaitoksen ja Työ- ja elinkeinokeskuksen palveluja. Hän tietää, mistä saa tietoa tukiin ja työllisyyteen liittyvissä asioissa. Vaeltaja tunnistaa valtion tuottamien palvelujen merkityksen omaan ja ympärillä elävien elämään.

Valikko

Hyvinvointivaltion palvelut

Tavoite: Vaeltaja osaa käyttää Kansaneläkelaitoksen ja Työ- ja elinkeinokeskuksen palveluja. Hän tietää, mistä saa tietoa tukiin ja työllisyyteen liittyvissä asioissa. Vaeltaja tunnistaa valtion tuottamien palvelujen merkityksen omaan ja ympärillä elävien elämään.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu Kelan sekä TE-palvelujen tarjontaan, palveluihin ja niiden kattavuuteen. Hän selvittää millaisia palveluita tarjotaan lapsiperheille, nuorille, opiskelijoille, työttömille, aikuisille ja vanhuksille sekä miten palvelut eroavat toisistaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Kesto: 2 tuntia
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja sopii mahdolliset vierailuajankohdat tai valmistelee aktiviteetin toteutuksen. Luotsi auttaa vaeltajaa ymmärtämään erilaisia elämäntilanteita ja palveluja, joita niissä voi tarvita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Arjen taidot

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Käyn TE-palveluissa tai nettisivuilla ja tutustun työttömille tarjolla oleviin palveluihin. Tutkin, miten ilmoittaudutaan työttömäksi työnhakijaksi ja tarvittaessa täytän kyseisen lomakkeen. Otan selvää erilaisista työttömyyskassoista ja niiden palveluista. Halutessani liityn joko yleisen tai oman ammattiliittoni työttömyyskassan jäseneksi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite