Vaeltaja tunnistaa heikkouksiaan ja vahvuuksiaan sosiaalisena toimijana. Hän osaa kehittää vuorovaikutustaitojaan.

Valikko

Tuppisuu vai aina äänessä?

Tavoite: Vaeltaja tunnistaa heikkouksiaan ja vahvuuksiaan sosiaalisena toimijana. Hän osaa kehittää vuorovaikutustaitojaan.

Kuvaus:

Vaeltaja harjoittelee sosiaalisia taitoja ja pohtii omaa sosiaalisuuttaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: julkiset paikat Kolo
Kesto: 1 - 4 tuntia
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii tarvittavista järjestelyistä. Luotsi varmistaa, että keskustelut ovat turvallisia eivätkä loukkaa ketään.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ihmisten kanssa

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Teemme koko vartiolla saman persoonallisuustestin ja vertailemme tuloksia. Keskustelemme ovatko tulokset mielestämme paikkaansa pitäviä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Harjoittelen small talkia. Juttelen kanssamatkustajalle bussissa, naapurille hississä ja vaihdan muutaman sanan kaupan kassajonossa. Keskustelemme vartion kanssa kokemuksista.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Pohdimme omaa käyttäytymistämme sosiaalisissa tilanteissa väitejanan avulla. Vartionjohtaja tai luotsi esittää väitteet ja asetumme tilaan sen mukaan kuinka samaa mieltä olemme väitteen kanssa. (Esimerkkiväitteitä Vietän mielelläni illan kotona, soitan mielelläni vieraille ihmisille, isoissa tilaisuuksissa olen mieluummin tuttujen ihmisten kanssa kuin tutustun uusiin ihmisiin, ystävystyn nopeasti, tykkään käydä sokkotreffeillä, en saa kokouksissa mielipidettäni sanottua, häiriinnyn, jos ihmiset eivät katso silmiin tervehtiessään)

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Pelaamme jotakin ihmissuhdepeliä. Pelissä pitäisi päästä pohtimaan omien tunteiden liittymistä eri tilanteisiin ja omia reagointitapojaan. Pohdimme myös, miksi toimimme tietyllä tavalla.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite