Vaeltaja ylittää itsensä kokeilemalla esiintymistä itselleen haastavalla tavalla. Hän tunnistaa omia jännittämisreaktioitaan ja keinoja päästä niistä yli tai toimia niistä huolimatta. Vaeltaja ymmärtää, että jännittävistäkin tilanteista voi oppia paljon.

Valikko

Esiintyminen

Tavoite: Vaeltaja ylittää itsensä kokeilemalla esiintymistä itselleen haastavalla tavalla. Hän tunnistaa omia jännittämisreaktioitaan ja keinoja päästä niistä yli tai toimia niistä huolimatta. Vaeltaja ymmärtää, että jännittävistäkin tilanteista voi oppia paljon.

Kuvaus:

Vaeltaja etsii uudenlaisen mahdollisuuden esiintyä ryhmän edessä ja valmistelee esityksen. Hän käy läpi jännitysreaktioita ja kokeilee jännityksen laukaisukeinoja ennen esiintymistään. Hän esiintyy ryhmälle ja käy esiintymisen jälkeen tunteitaan lävitse.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: koti Kolo muu
Kesto: 3 iltaa valmistelu, esitys, purku
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja ottaa selvää tarjolla olevista mahdollisuuksista ja kannustaa vartion muita jäseniä ylittämään omat rajansa. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään hänelle sopivan haastavan esiintymistavan ja -paikan mahdollistaen samalla esiintymisvarmuutensa. Luotsi käy vaeltajan kanssa läpi jännitysreaktioita ja esiintymisen jälkeen purkaa sen herättämiä tunteita.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Esiinnyn lippukunnan tai alueen tapahtumassa, esimerkiksi joulujuhlassa, alueleirin iltaohjelmassa tai muussa vastaavassa. Muistan huolehtia esiintymiseen jälkeen myös aktiviteettiin liittyvästä purkuosuudesta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Käytän puheenvuoron/kannanoton luennolla / edustajiston kokouksessa / piirin tai SPn yleiskokouksessa, jos en ole sitä aikaisemmin tehnyt.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistun oman ryhmäni (partio-, koulu-, työ- , muu harrastus taustalta) edustajana paneelikeskusteluun. Selvitän kannanottoja asiaan ja tuon esille niitä paneelikeskustelun aikana. Keskustelen luotsin kanssa kokemuksesta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Selvitän, järjestetäänkö lähialueella minua kiinnostavia koe-esiintymisiä elokuvaan, (kesä)teatteriin tai tanssiesitykseen. Valmistelen aiheeseen sopivan esityksen ja käyn koe-esiintymässä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Otan selvää järjestetäänkö lähialueella tapahtumaa, johon tarvitaan juontajaa. Tapahtuma voi olla esimerkiksi koulussa, yliopistossa, seurakunnassa tai muussa vastaavassa järjestettävä juhla, ilta tai tapahtuma. Keskustelen luotsin kanssa kokemuksesta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite