Vaeltaja haastaa itsensä osallistumaan/suunnittelemaan vaativamman vaelluksen kuin mitä on ennen tehnyt. Samalla hän ylittää fyysiset rajansa turvallisesti ja tarpeeksi aikaa käyttäen. Vaeltaja osaa huomioida erilaisten vaellusmaastojen erityispiirteitä valmistautuessaan.

Valikko

Vaativa vaellus

Tavoite: Vaeltaja haastaa itsensä osallistumaan/suunnittelemaan vaativamman vaelluksen kuin mitä on ennen tehnyt. Samalla hän ylittää fyysiset rajansa turvallisesti ja tarpeeksi aikaa käyttäen. Vaeltaja osaa huomioida erilaisten vaellusmaastojen erityispiirteitä valmistautuessaan.

Kuvaus:

Vaeltaja osallistuu haastavaan vaellukseen tai suunnittelee ja toteuttaa itselleen soveltuvan sellaisen. Hän valmistautuu tarvittavalla tavalla ja tutustuu vaellukseen liittyviin turvallisuusnäkökulmiin. Vaelluksen aikana voitte tehdä myös muita aktiviteetteja.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: metsä
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa vaelluksen yhdessä, on vartionjohtajan tehtävänä huolehtia siitä, että vaellus on sopivan haastava kaikille. Vartionjohtaja huolehtii myös siitä, että vastuutehtävät jakautuvat kaikille vartion jäsenille. Luotsi auttaa vaeltajaa löytämään hänelle sopivan vaelluksen ja kannustaa vaeltajaa valmistautumisen ja vaelluksen aikana. Vaelluksen jälkeen luotsi keskustelee vaeltajan kanssa vaelluskokemuksista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Laitetaan likoon

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Etsin vaellusporukan, jonka mukana voin lähteä vaellukselle (esimerkiksi toinen lippukunta, partiopiiri, SP, (opiskelija)retkeilyjärjestöt, etsintä sosiaalisen median avulla). Valitsen vaelluskohteeksi itselleni riittävän haastavan maaston.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Suunnittelemme kavereiden kanssa haastavan vaelluksen, teemme ja toteutamme treenaussuunnitelman, kokeilemme esimerkiksi vesistönylityksiä ja toteutamme lopuuksi vaelluksen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toteutamme vartion Suomi- tai Ulkomaan projektina meille haastavan vaelluksen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite