Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään. Hän tuntee oman maailmankatsomuksensa historiaa ja periaatteita. Hän osaa tarkastella omaa maailmankatsomustaan yhtenä muiden maailmankatsomuksien joukossa. Vaeltaja kunnioittaa toista ihmistä vaikka ei hyväksyisikään hänen maailmankatsomustaan.

Valikko

Oman maailmankatsomuksen mukainen tapahtuma

Tavoite: Vaeltaja rakentaa omaa identiteettiään. Hän tuntee oman maailmankatsomuksensa historiaa ja periaatteita. Hän osaa tarkastella omaa maailmankatsomustaan yhtenä muiden maailmankatsomuksien joukossa. Vaeltaja kunnioittaa toista ihmistä vaikka ei hyväksyisikään hänen maailmankatsomustaan.

Kuvaus:

Vaeltaja osallistuu johonkin omaa maailmankatsomustaan edustavaan tapahtumaan. Tarkoituksena on, että vaeltaja löytää jonkin uuden tavan kohdata itselleen tärkeä asia.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: muu
Kesto: päivä
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa tarvittaessa sopivan tapahtuman löytämisessä. Luotsi auttaa vaeltajaa hahmottamaan omaa maailmankatsomustaan ja löytämään kyseisen maailmankatsomuksen mukaisen tapahtuman. Tapahtuman jälkeen luotsi keskustelee vaeltajan kanssa kokemuksista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmankatsomus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Osallistun johonkin poliittiseen tilaisuuteen. Keskustelen päivän aikana politiikan konkarien kanssa ja kerron myös oman mielipiteeni esillä olevista asioista. Pyydän poliittisesti kokenutta henkilöä kertomaan, miksi hän on valinnut juuri tämän puolueen ja mikä saa hänet jatkamaan puolueen toiminnassa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistun jonkin kannattamani uskonnon tai uskonnollisen yhdistyksen minulle entuudestaan tuntemattomaan toimintamuotoon. Olen paikalla aktiivisena osallistujana. Keskustelen illan aikana jonkun minulle vieraan osallistujan kanssa siitä, miksi hän on tullut tilaisuuteen. Ovatko hänen syynsä samanlaisia kuin minulla?

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite