Vaeltaja tuntee paikkakuntansa maahanmuuttajien kulttuuritaustaa ja osaa arvostaa sitä. Hän tunnistaa omia asenteitaan ja pyrkii tarvittaessa muuttamaan niitä.

Valikko

Maahanmuuttajat

Tavoite: Vaeltaja tuntee paikkakuntansa maahanmuuttajien kulttuuritaustaa ja osaa arvostaa sitä. Hän tunnistaa omia asenteitaan ja pyrkii tarvittaessa muuttamaan niitä.

Kuvaus:

Vartio ottaa yhteyttä paikkakuntansa maahanmuuttajayhteisöön ja selvittää millaista toimintaa heillä on. Vartio vierailee heidän tilaisuudessa tai järjestää yhdessä heidän kanssaan molempia kulttuureita yhdistävän tapahtuman.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Kesto: 2-4 tuntia
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja hoitaa aktiviteetin tekemiseen käytännön järjestelyitä, kuten yhteydenottoa maahanmuuttajiin. Luotsi voi keskustella etukäteen vaeltajien kanssa maahanmuuttajiin liittyvistä asenteista. Tapahtuman jälkeen luotsin on hyvä kysyä vaeltajilta, mitä he kokemuksestaan oppivat.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Me ihmiset

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Samaistumme pakolaisen elämään pelaamalla netissä olevaa Kovat kertoimet -peliä. Selviämmekö vaikeassa tilanteessa? Kuinka paljon tuuri vaikuttaa elämään? Pelin jälkeen keskustelemme vielä siitä, miten meidän ikäisten nuorten elämä eroaa suomalaisten nuorten arjesta. Kovat kertoimet -peli elämästä löytyy osoitteesta bit.ly/kovatkertoimet.

Lähde: Yhteiseen partioon

30.9.2017

Samaistumme pakolaisen elämään pelaamalla joko Kirkon Ulkomaanavun Peli Elämästä -lautapeliä tai netissä olevaa Kovat kertoimet -peliä. Selviämmekö vaikeassa tilanteessa? Kuinka paljon tuuri vaikuttaa elämään? Pelin jälkeen keskustelemme vielä siitä, miten meidän ikäisten nuorten elämä eroaa suomalaisten nuorten arjesta. Kovat kertoimet -peli elämästä
löytyy osoitteesta bit.ly/kovatkertoimet.

k

30.9.2017

Opetamme kukin vuorollamme vartion muille jäsenille jonkin taidon puhumatta vartion jäsenten osaamia kieliä. Kun tehtävät on ohi, pohdimme mikä tehtävässä oli helppoa ja mikä vaikeaa. Millaista on ottaa vastaan ohjeita ymmärtämättä kieltä? Entä millaista oli neuvoa ilman yhteisiä sanoja?

Lähde: Yhteiseen partioon

30.9.2017

Kutsumme paikkakunnan maahanmuuttajayhteisön eri-ikäisiä jäseniä mukaan partiotapahtumaan. Näytämme ja kerromme heille millaista toimintaa partio on ja missä ja milloin sitä voi paikkakunnalla harrastaa.

27.9.2017

Osallistun paikkakuntani “Mahdollisuuksien tori” -tapahtumaan.

Suomen partiolaiset

19.9.2017

Järjestämme tapahtuman, jossa kokoonnumme maahanmuuttajien kanssa yhteen ajankohtaisen juhlapäivän tiimoilta. Voimme esimerkiksi itsenäisyyspäivän aikana tutustua maahanmuuttajien kotimaan perinteisiin ja suomalaisiin itsenäisyyspäivän viettotapohin. Voimme myös esitellä toinen toisillemme eri maiden tapoja viettää joulua.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Järjestämme toimintaa vastaanottokeskuksen asukkaille. Otamme yhteyttä vastaanottokeskuksen työntekijöihin ja sovimme heidän kanssaan, millaiselle toiminnalle olisi tarvetta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Tutustun maahanmuuttajiin liittyvään sanastoon. Selvitän itselleni ainakin seuraavat termit maahanmuuttaja, ulkomaalainen, vieraskielinen, siirtolainen, maahanmuuttajataustainen, ulkomaalaistaustainen, pakolainen ja turvapaikanhakija.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite