Vaeltaja ymmärtää seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden moninaisuuden.

Valikko

Seksuaalivähemmistöt

Tavoite: Vaeltaja ymmärtää seksuaalisuuden ja sukupuolisuuden moninaisuuden.

Kuvaus:

Vaeltaja tutustuu moninaisen seksuaalisuuden ja sukupuolen termistöön. Hän tutustuu HLBTIQ-henkilön elämään arjen, yhdenvertaisuuden kokemisen ja seksuaalisuuteen tai sukupuolisuuteen liittyvien asioiden osalta. Vaeltaja pohtii, miten normikriittisyyttä voidaan lisätä partiossa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: koti Kolo muu
Kesto: 2-4 tuntia
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii käytännön järjestelyistä. Hän etsii tarvittavaa tietoa ja kontakteja. Luotsi voi auttaa tarvittaessa käytännön järjestelyissä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Me ihmiset

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Osallistumme Elävään kirjastoon. Järjestämme Elävä kirjaston joko yhdessä alueen tai piirin muiden vaeltajien kanssa tai osallistumme lähiseudulla järjestettyyn tapahtumaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Käyn Seta ryn ja Sateenkaariperheet ryn nettisivuilla ja tutustun siellä termistöön. Voin myös etsiä sukupuolisuuden ja seksuaalisuuden tasavertaisuuteen liittyviä kansainvälisiä videoita netistä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistumme Pride-kulkueeseen. Ainakin Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ja Lounais-Suomen Partiopiiri ovat osallistuneet Helsingin ja Turun kulkueisiin omina ryhminään.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Katsomme jokin HLBTIQ- elämästä kertovia elokuvia tai luemme aiheeseen liittyviä kirjoja. Keskustelkaa elokuvien tai kirjojen herättämistä ajatuksista. HLBTIQ-elokuvafestivaaleista, kuten Vinokinosta, löytyy tietoa tapahtumien nettisivuilta taikka FB- ryhmästä. Lisäksi suurimmat elokuvafestivaalit, kuten Espoon Cine sekä Rakkautta ja Anarkiaa, esittävät HLBTIQ-elämästä kertovia elokuvia. Yksi vaihtoehto on myös tutustua It gets better -projektiin. Projektista löytyy lisätietoa osoitteesta www.itgetsbetter.org. Projekti aloitettiin koska LGBT-nuoret tekevät itsemurhia selvästi useammin (jopa 6x) kuin heterot. Projektin henklökohtaisissa videoissa aikuiset LGBT-henkilöt kertovat omista vaikeuksistaan. Pääviesti on “ Tiedämme miten huonoa sinulle ehkä nyt kuuluu, mutta se muuttuu huomattavasti paremmaksi”. Itävaltalaiset sateenkaaripartiolaiset ovat tehneet oman videonsa. Se löytyy osoitteesta http//bit.ly/rsa_eswirdbesser_eng. Katsomme yhdessä sen tai muita It gets better -videoita.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Käänteinen kaapista ulos tuleminen. Katsomme lyhyen videon, jossa poika tulee ulos kaapista heterona. Videon avulla käsitellään heteronormativiteettiä ja kaapista ulos tulemista. Video löytyy osoitteesta http//bit.ly/rsa_verkehrtes_comingout. Keskustelemme videon jälkeen siitä, miten video vastaa todellisuutta. Miksi hetero ei joudu tulemaan ulos kaapista?

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite