Vaeltaja ymmärtää mitä yksinäisyys ja syrjäytyneisyys ovat. Hän tietää, että voi olla itse vähentämässä näiden esiintymistä. Vaeltaja ymmärtää, mikä merkitys syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyllä.

Valikko

Ystäväksi yksinäiselle

Tavoite: Vaeltaja ymmärtää mitä yksinäisyys ja syrjäytyneisyys ovat. Hän tietää, että voi olla itse vähentämässä näiden esiintymistä. Vaeltaja ymmärtää, mikä merkitys syrjäytymisen ja yksinäisyyden ehkäisyllä.

Kuvaus:

Vaeltaja tarjoaa apuaan ja ystävyyttään esimerkiksi omasta lähipiiristään löytyvälle henkilölle tai yhteisönsä nuorelle, vanhukselle tai kehitysvammaiselle. Vaeltaja miettii, millä tavoin voi itse vaikuttaa siihen, että hänen elinympäristössään olisi mahdollisimman vähän yksinäisyyttä ja syrjäytymistä ja laittaa näitä ajatuksia käytäntöön.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: koti Kolo muu
Kesto: 0,5 - ∞ tuntia riippuen omista kyvyistä tarjota aikaa
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi olla yhteydessä mahdollisiin yhteistyötahoihin. Luotsi voi auttaa vaeltajia löytämään oman tapansa auttaa yksinäistä ja keskustella vaeltajien kanssa yksinäisyydestä ja syrjäytymisestä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Me ihmiset

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Otan selvää mitä on SPRn ystävätoiminta ja lähden siihen mukaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Alamme yhdessä vartiomme kanssa käymään vuorotellen jonkun vanhuksen luona auttamassa häntä kaupassakäynnissä tai käymään vain keskustelemassa hänen kanssaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Alan kehitysvammaisen harrastuskaveriksi. Esimerkiksi kehitysvammayhdistyksillä on erilaisia toimintamuotoja, kuten pääkaupunkiseudulla keharikaveri, jotka sisältävän koulutusta ja vapaaehtoisena toimimista.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Järjestämme ystäväillan, jonka tarkoituksena on yhdistää uusien ystävien tarpeessa olevia ihmisiä. Näitä voi järjestää esimerkiksi oppilaitosten lukukausien tai vuoden vaihteen yhteyteen. Kutsun ystäväiltaan voi laittaa esimerkiksi sosiaalista mediaa hyödyntäen (kaupunkien, kaupunginosien, oppilaitosten sosiaalisen median ryhmät). Voimme myös viedä ilmoituksia esimerkiksi oppilaitosten ilmoitustauluille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Järjestämme joulujuhlan, uuden vuoden juhlan, vappupiknikin tai juhannuksen, jonne annetaan avoin kutsu esimerkiksi sosiaalista mediaa hyödyntäen. Tavoitteena on järjestää tapahtuma, jossa vailla ystävää olevat pystyvät helposti kohtaamaan toisia ihmisiä ja solmimaan uusia ihmissuhteita.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite