Vaeltaja tuntee lippukunnan taloushallinnan käytännöt, avustusten hakemiskäytännöt sekä lippukunnan varainhankintatavat.

Valikko

Lippukunnan varainhankinta

Tavoite: Vaeltaja tuntee lippukunnan taloushallinnan käytännöt, avustusten hakemiskäytännöt sekä lippukunnan varainhankintatavat.

Kuvaus:

Vaeltaja perehtyy lippukunnan taloudesta vastaavan tai luotsin avulla lippukunnan taloushallintoon sekä viimeisimpään tilinpäätökseen. Hän osallistuu avustushakemusten tekemiseen tai koordinoi varainhankintakampanjaa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Kesto: riippuu toteutustavasta
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja huolehtii, että kaikilla vaeltajilla on mahdollisuus osallistua sopivalla tavalla. Luotsi perehdyttää vaeltajia lippukunnan talousasioihin tai ottaa yhteyttä taloudesta vastaavaan henkilöön, jos ei itse hallitse asiaa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Raha liikkuu

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Kirjoitamme lippukunnan avustusanomuksen. Otamme yhteyttä lippukunnan taloudesta vastaavaan ja kysymme häneltä ohjeistusta lippukunnan avustushakemuksen tekemiseen. Kirjoitamme lippukunnan avustushakemuksen esimerkiksi kunnalle tai seurakunnalle.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toimimme lippukunnan kalenteriasiamiehenä kampanjan suunnittelussa, toteuttamisessa ja jälkitöissä. Ennen myyntiä suunnittelemme lippukunnan myyntitavoitteen, markkinoinnin ja myyjien innostamisen ja kouluttamisen. Myynnin aikana huomioimme kalentereiden logistiikan, lippukunnan yhteisten myyntitempauksien organisoimisen sekä hyvän tiedonkulun myyjien, ostajien sekä kalenteriasiamiehen välillä. Myyntiajan jälkeen hoidamme rahojen keräämisen ja tilittämisen sekä myymättömien kalentereiden jatkokäsittelyn. Vaeltajavartio jakaa kullekin jäsenelle oman vastuualueen kampanjan kulusta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Keksimme varainhankintatavan, jota lippukunnassamme ei ole aiemmin kokeiltu, ja toteutamme sen. Voimme järjestää Ravintolapäivän, tilata lippukunnan logolla varustettuja myyntituotteita (esimerkiksi heijastimia tai kangaskasseja) tai tehdä inventaarion lähikaupalle.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite