Vaeltaja ymmärtää, mikä on vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tehtävä.

Valikko

Vapaaehtoinen maanpuolustustoiminta

Tavoite: Vaeltaja ymmärtää, mikä on vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan tehtävä.

Kuvaus:

Vaeltaja kartoittaa vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan alueellansa ja osallistuu halutessaan heidän toimintaansa. Vaeltaja keskustelee, mihin maanpuolustusta ja vapaaehtoista maanpuolustusta tarvitaan. Hän pohtii myös omaa suhtautumistaan maanpuolustustoimintaan ja millaiseen toimintaan olisi itse valmis osallistumaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: Kolo muu
Kesto: 3-8 tuntia
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja aktivoi keskustelua ja vastaa järjestelyistä. Luotsin tehtävänä on auttaa vartioita löytämään kontakti vapaaehtoista maanpuolustustoimintaa järjestävään tahoon, jos vartio niin haluaa. Luotsin tuki keskusteltaessa maanpuolustuksesta on tärkeää.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Turvallisuus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Tutustun vapaaehtoisen maanpuolustustoiminnan eri toimintamuotoihin. Etsin netistä eri toimintamuotoja ja koetan löytää tuttavapiiristäni henkilöitä, jotka ovat osallistuneet toimintaan. Tapaan jonkun vapaaehtoiseen maanpuolustustoimintaan osallistuneen henkilön ja keskustelen hänen kanssaan siitä, millaista toiminta on käytännössä ja mitä ajatuksia se meissä kummassakin herättää

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Keskustelemme varusmies- ja siviilipalveluksesta. Voimme esimerkiksi järjestää faktoihin perustuvan väittelyn kummankin toiminnan puolesta riippumatta omista kannoistamme.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Osallistumme paikalliseen vapaaehtoiseen maanpuolustoimintaan.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Keskustelemme jonkun toisen maan nuoren kanssa heidän maansa maanpuolustustoiminnasta. Mitä eroja ja yhtäläisyyksiä toiminnoissa on, entä mitä hyviä ja huonoja puolia?

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite