Vaeltaja suunnittelee projektille realistisen budjetin ja noudattaa sitä. Hän suunnittelee ja toteuttaa projektiin tarvittavan varainhankinnan.

Valikko

Budjetin rustausta

Tavoite: Vaeltaja suunnittelee projektille realistisen budjetin ja noudattaa sitä. Hän suunnittelee ja toteuttaa projektiin tarvittavan varainhankinnan.

Kuvaus:

Vartio tekee projektilleen budjetin ja suunnittelee matkan sen mukaan. Vartio kerää varoja erilaisilla tempauksilla ja tekee tarvittaessa avustusanomuksia.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo muu
Kesto: 10 min
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi antaa tarvittaessa vinkkejä sopivista varainkeruutavoista ja avustuksen hakukohteista. Luotsin tehtävänä on kannustaa sekä tuoda suunnitelmiin tarvittaessa realistisuutta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Pohdimme heti projektin aluksi, kuinka paljon rahaa olemme valmiita laittamaan projektiin sekä miten ja millä aikataululla sitä kerätään. Budjetti asettaa rajat mahdollisille kohteille ja aktiviteeteille. Varainkeruu kannattaa aloittaa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Mielikuvitus on rajana erilaisissa varainhankintatavoissa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Ryhmämme on myös mahdollista hakea suoraa rahallista avustusta erilaisilta järjestöiltä ja säätiöiltä. Matkaraha-avustuksia kannattaa hakea monesta eri paikasta. Riippuen matkamme kohteesta ja tavoitteista voimme lähettää hakemuksen esimerkiksi omalle lippukunnalle, lippukunnan taustayhteisölle, kunnan nuorisotyölle, Rotareille, Lions Clubille tai vaikkapa maiden ystävyysseuroille. Lisäksi tukea kannattaa hakea Folke Bernadotten säätiöltä, joka avustaa ulkomaille suuntautuvia partiolaisten ryhmämatkoja. SPn ja mahdollisesti myös piirin nettisivuilta löytyy tietoa eri säätiöistä ja rahastoista sekä avustusten hakemisesta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Budjettia voimme ryhtyä muodostamaan seuraavien menojen pohjalta

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Budjettia tehdessä on koko vartiomme kesken tehtävä sopimus siitä, kuka pitää kirjaa kerätyistä rahoista ja miten ne jaetaan

Suomen partiolaiset

29.9.2016

jaetaanko ansaitut rahat kaikkien kesken vai esimerkiksi siten, että jokainen kerryttää omaa osuuttaan matkabudjetista? Samalla sovimme, miten toimimme jos joku vartion jäsenistä joutuukin perumaan osallistumisensa.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite