Vaeltaja osaa luoda projektille tavoitteet. Hän valitsee teeman ja suunnittelee valitun teeman mukaista ohjelmaa matkalle.

Valikko

Tavoitteita ja tekemistä

Tavoite: Vaeltaja osaa luoda projektille tavoitteet. Hän valitsee teeman ja suunnittelee valitun teeman mukaista ohjelmaa matkalle.

Kuvaus:

Projektilla tulee olla tavoite ja teema. Vartio määrittelee matkalleen teeman ja konkreettiset tavoitteet sekä muodostaa niiden perusteella tarkemman matkaohjelman.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka: Kolo
Kesto: 10 min
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on toimia puheenjohtajana ideointikokouksissa. Vartionjohtaja huolehtii siitä, että työt jakautuvat tasaisesti vartion jäsenille. Luotsi antaa tarvittaessa vinkkejä sopivista teemoista, tavoitteista ja tiedonhankintatavoista. Luotsin tehtävänä on kannustaa sekä tuoda suunnitelmiin tarvittaessa realistisuutta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ulkomaanprojekti

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Valitsemme yhdessä teeman, jonka koemme tärkeäksi ja josta haluamme oppia lisää. Teemaksi sopii esimerkiksi ympäristö, vähemmistöt, historia, terveys, kehitys, rauha, lasten ja nuorten oikeudet, kieli, kulttuuri tai muu vartiomme yhdessä sopima teema. Perehdymme kohdemaahan erityisesti tämän teeman näkökulmasta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Valitsemme yhdessä matkan tavoitteet. Mitä haluamme kokeilla ja kokea, mitä uusia taitoja haluamme oppia ja millaisen vaikutuksen haluamme saada ja antaa? Annamme jokaiselle vartion jäsenelle mahdollisuuden kokea uusia haasteita. Tavoitteita kannattaa asettaa myös konkreettisille asioille, kuten kerättävän rahan määrälle, ulkomaan kontaktien luomiselle ja viestinnän sujuvuudelle.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Partiomatkan erottaa normaalista ulkoämaanreissusta auttaminen ja palvelu. Tutustumme kiinnostuksen kohteena olevan maan kulttuuriin, tapoihin ja ongelmiin ja mietimme sitä kautta sopivaa, vähintään 1-2 päivää kestävää palvelutehtävää. Palvelutehtävä kannattaa sopia yhteistyössä paikallisten partiolaisten kanssa ja sen on hyvä liittyä valittuun teemaan. Valitsemme tehtävän, joka hyödyttää paikallista yhteisöä ja tuottaa iloa sekä toisille että meille. Jos teemamme on esimerkiksi kulttuuri, voimme käydä tutustumassa paikalliseen päiväkotiin tai kouluun ja esitellä Suomea taiteen ja musiikin avulla. Suomen Partiolaisilla on myös erityisiä kumppanuushankkeita muutamien partiojärjestöjen kanssa, niistä löytyy lisätietoa SPn nettisivuilta.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Kun teema ja tavoitteet ovat selvillä, on helpompaa ryhtyä rakentamaan myös muuta matkaohjelmaa. Kannattaa suunnitella hyvissä ajoin yhteistä ohjelmaa myös paikallisten partiolaisten kanssa. Kirjastoista ja netistä löydämme paljon tietoa suunnittelumme tueksi. Vaeltajien ohjelma-aktiviteeteista löytyy lukuisia mahdollisuuksia, joita vartiomme voi toteuttaa reissun aikana. Reissussa kannattaa toki olla myös rennompaa ohjelmaa. Selvitämme myös, onko matkakohteessa tulossa kansallisia juhlapäiviä tai kulttuuritapahtumia, joihin osallistuminen on elämys. Muistamme, että kyseessä on partiotapahtuma ja reissua tehdään partiohuivi kaulassa. Me vaikutamme siihen millainen kuva ihmisille Suomesta ja partiolaisista jää.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite