Vaeltaja osaa suunnitella ja toteuttaa vähintään viiden vuorokauden mittaisen vaelluksen. Hän osaa valita vaellukselleen sopivan kohteen, varusteet ja aikataulun, sekä suunnitella ruokalistan. Vaeltaja osaa ottaa huomioon tarvittavat turvallisuusnäkökulmat.

Valikko

Pitkä vaellus

Tavoite: Vaeltaja osaa suunnitella ja toteuttaa vähintään viiden vuorokauden mittaisen vaelluksen. Hän osaa valita vaellukselleen sopivan kohteen, varusteet ja aikataulun, sekä suunnitella ruokalistan. Vaeltaja osaa ottaa huomioon tarvittavat turvallisuusnäkökulmat.

Kuvaus:

Vaeltajat suunnittelevat ja toteuttavat yhdessä vaelluksen. He ottavat huomioon budjetin, ruokavaliot sekä osallistujien erilaiset taustat ja fyysisen kunnon. He valmistelevat reitin, ruuat ja varusteet hyvissä ajoin ennen vaellusta.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: muu
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa aktiviteetin yhdessä, huolehtii vartionjohtaja tehtävien jakamisesta tasaisesti kaikille vaellusryhmän jäsenille. Luotsi auttaa tarvittaessa kohteen valinnassa. Luotsi ohjaa vaeltajia tarvittaessa useita vaelluksia tehneiden henkilöiden luo saamaan neuvoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaellus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toteutamme vaelluksen Lapissa. Tutkimme esimerkiksi eri kansallispuistojen reittivaihtoehtoja ja valitsemme meille sopivan reitin. Jos olemme kokeneempia Lapin kävijöitä, voimme suunnitella ja toteuttaa reittimme erämaa-alueille.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toteutamme Suomi-projektin tai osan Ulkomaanprojektista vaelluksena.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toteutamme vaelluksen jollakin kulkuvälineellä (esimerkiksi kanootilla, polkupyörällä, rullaluistimilla, resiinalla). Otamme vaelluksella huomioon kulkuvälineellä liikkumiseen liittyvät turvallisuus- ja varustenäkökulmat.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite