Vaeltaja osaa suunnitella ja toteuttaa vaelluksen talviolosuhteissa ottamalla huomioon kylmyyden ja lumen mukanaan tuomat haasteet. Vaeltajalle syntyy positiivinen talvivaelluskokemus.

Valikko

Talvivaellus

Tavoite: Vaeltaja osaa suunnitella ja toteuttaa vaelluksen talviolosuhteissa ottamalla huomioon kylmyyden ja lumen mukanaan tuomat haasteet. Vaeltajalle syntyy positiivinen talvivaelluskokemus.

Kuvaus:

Vaeltaja suunnittelee ja toteuttaa vähintään kolmen yön vaelluksen lumisessa maastossa. Vaeltaja suunnittelee liikkumistavan, varusteet ja tavaroiden kuljettamisen huomioiden maaston, reitin ja sääolosuhteet. Vaeltaja tutustuu kylmyyden aiheuttamiin lisävaatimuksiin vaelluksella.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: muu
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Jos vartio toteuttaa talvivaelluksen yhdessä, huolehtii vartionjohtaja siitä, että jokainen vaellukselle lähtijä huolehtii omasta osuudestaan vaellukselle valmistautumisesta. Luotsi huolehtii siitä, että suunnittelussa on otettu turvallisuusnäkökulmat huomioon. Luotsi auttaa tarvittaessa varusteiden hankkimisessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaellus

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Toteutamme vaelluksen suksilla, lumikengillä tai retkiluistimilla. Varusteita voi saada esimerkiksi vuokraamalla suksivuokraamoista, lainaamalla kirjastosta tai kyselemällä kokeneemmilta retkeilijöiltä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Toteutamme vaelluksen talvisaikaan samaan paikkaan kuin missä olemme käyneet lumettomana ajankohtana retkeilemässä. Huomioimme vaelluksen suunnittelussa talvisten olosuhteiden mukanaan tuomat haasteet reitin, aikataulun ja varusteiden suhteen.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Testaamme varusteita etukäteen yhden yön retkellä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite