Vaeltaja osaa yksinkertaisella purjejollalla liikkumisen perusteet. Vaeltaja tietää miten erisuuntainen tuuli vaikuttaa etenemiseen. Hän purjehtii jollalla turvallisesti ja osaa järjestää turvallisen jollaharjoituksen nuoremmille partiolaisille.

Valikko

Jollailemassa

Tavoite: Vaeltaja osaa yksinkertaisella purjejollalla liikkumisen perusteet. Vaeltaja tietää miten erisuuntainen tuuli vaikuttaa etenemiseen. Hän purjehtii jollalla turvallisesti ja osaa järjestää turvallisen jollaharjoituksen nuoremmille partiolaisille.

Kuvaus:

Vaeltaja harjoittelee yksinkertaisella purjejollalla liikkumista sopivalla vesialueella.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: muu
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi toimia jollapurjehduksen pääjärjestäjänä tai järjestää vartiolle mahdollisuuden kokeilla jollapurjehdusta jonkun asian paremmin tuntevan henkilön johdolla. Luotsi auttaa tarvittaessa jollien järjestämisessä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vesillä liikkuminen

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos jollapurjehdus on meille vierasta, etsimme vartiollemme mahdollisuuden kokeilla jollapurjehdusta. Kokeilumahdollisuutta kannattaa tiedustella esimerkiksi meripartiolippukunnista tai paikallisilta purjehdusseuroilta. Opettelemme jollailemaan asiantuntevan opettajan johdolla.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Jos jollapurjehdus on meille jo tuttua, suunnittelemme vartiollemme pienimuotoisen jollapurjehduskisan. Suunnittelemme reitin ja säännöt, mallia voimme ottaa esimerkiksi purjehduskisoista. Jos emme löydä omalta paikkakunnalta tai lähiseudulta sopivaa toteutuspaikkaa, voi aktiviteetin toteuttaa esimerkiksi Suomi-projektin yhteydessä.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite