Vaeltaja hallitsee kanootin tai kajakin erilaisissa olosuhteissa. Hän osaa meloa turvallisesti ja osaa järjestää turvallisen melontaretken. Vaeltaja tietää mitä erityisvarusteita kanoottivaellukselle tarvitaan ja mitä vaatimuksia tavaroiden pakkaamisella kanoottivaellukselle on.

Valikko

Melomassa

Tavoite: Vaeltaja hallitsee kanootin tai kajakin erilaisissa olosuhteissa. Hän osaa meloa turvallisesti ja osaa järjestää turvallisen melontaretken. Vaeltaja tietää mitä erityisvarusteita kanoottivaellukselle tarvitaan ja mitä vaatimuksia tavaroiden pakkaamisella kanoottivaellukselle on.

Kuvaus:

Vaeltaja toteuttaa vähintään yhden yön kestävän melontavaelluksen.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Ei pakollinen
Paikka: muu
Kesto: 10 min
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi toimia melontaretken pääjärjestäjänä tai johtaa yhteistä suunnittelua. Vartionjohtaja jakaa etukäteen valmisteltavat asiat muille vaeltajille. Hän muistaa ottaa turvallisuusasiat (esimerkiksi pelastusliivit, ilmoitus reitistä, valot) esiin suunnittelussa. Luotsi voi tukea auttamalla kanoottien hankkimisessa ja sopivan vaellusreitin valitsemisessa. Tarvittaessa luotsi tutustuu etukäteen vaeltajien melontaretkisuunnitelmaan ja varmistaa, että turvallisuustekijät on otettu huomioon.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vesillä liikkuminen

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Jos lippukuntamme kesäleiri tai syysretki on vesistön äärellä, vaeltajavartiomme voi meloa leirille. Lähdemme liikkeelle jo päivää aiemmin tai ilmoitamme leirinjohtajalle saapuvamme paikalle vasta myöhemmin. Matkan aikana suunnittelemme melontapisteen nuoremmille leiriläisille pidttäväksi.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Teemme viikonloppuvaelluksen. Vaelluksen aikana harjoittelemme myös toimimista tilanteissa, joissa kanoottimme tai kajakkimme kaatuu.

Suomen partiolaiset

29.9.2016

Lisää vinkki

Lisää liite