Ajankohtaista / Free Being Me 3

Free Being Me 3 -ohjelmapaketti

FreeBeingMe on kansainvälinen kampanja, joka edistää kehon itseluottamusta ja maailmaa, jossa ei ole ulkonäköön liittyvää ahdistusta. 

Ohjelma on jaoteltu kolmeen eri ikäkauteen. Nuorimmille (noin 7-10 -vuotiaat), keskimmäisille (noin 11-14 -vuotiaat) ja vanhimmille (yli 15-vuotiaat) kootut aktiviteetit pitävät sisällään toiminnalliseen muotoon rakennettuja keskusteluja ja pohdintoja. Suomessa ohjelma löytyy Seppo.io:sta lisäliikkumisen mahdollistamiseksi. Aktiviteetit sopivat kaikille sukupuolille viikkokokoontumisissa tai retkillä ja leireillä tehtäväksi.   

Kunkin ikäkauden ohjelma koostuu viidestä noin tunnin mittaisesta kokonaisuudesta, joista viimeisellä suunnitellaan Tartu toimeen -projekti. Tuon projektin myötä osallistujat jakavat oppimaansa vertaisilleen omissa yhteisöissään. Näin ollen FreeBeingMe3 on myös osa vuoden 2023 ohjelmapainotusta Sanoista tekoihin.  

 

FreeBeingMe on maailmanlaajuinen ohjelma, eli miljoonat partiolaiset ympäri maailmaa tekevät samoja aktiviteetteja. Kampanja on kehitetty yhteistyössä World Association of Girl Guides and Girl Scouts -järjestön (WAGGGS), Dove Self-Esteem Projectin (DSEP) sekä asiantuntijoiden kanssa. Jakamalla luomiaan viestejä ryhmä osallistuu maailmanlaajuiseen kehonkuvan vallankumoukseen, jonka kautta miljoonat lapset ja nuoret pääsevät ääneen moninaisuuden puolesta ja haastavat käsitystä, että on vain yksi tapa olla kaunis. Kuvia kampanjasta voi jakaa tunnisteilla #freebeingme ja #partioscout.  

Kaikki aktiviteetit ja Tartu toimeen -projektin tehneet voivat hankkia Scandinavian Outdoorista kampanjamerkin partiopaitaan kiinnitettäväksi. Merkkien määrän avulla myös seurataan, kuinka moni Suomessa kampanjaan osallistuu.

Suomen Partiolaiset – Finlands Scouter ry